Everydayplus – En guide

I den här artikeln presenterar vi långivaren Everydayplus. Här får du reda på mer om företaget, samt om det som skiljer Everydayplus från andra långivare. 

Om du är intresserad av att låna pengar från företaget har du kommit helt rätt. Här får du veta allt du behöver ha koll på.

Om Everydayplus

Everydayplus är ett mycket väletablerat låneföretag som i sin tur ägs av OPR-Finance AB. Den senare är ett svenskt kreditinstitut som står under tillsyn av Finansinspektionen. OPR-Finance AB ägs av OPR-Finance Oy och de har sitt kontor i Finland. Bolaget grundades år 2005 och har med sina tjänster hjälpt över 500 000 kunder sedan dess. Företagets tjänster erbjuds i flera länder, bland annat i Sverige.

Everydayplus erbjuder följande tjänster

Everydayplus erbjuder krediter till privatpersoner. Dessutom erbjuds olika betalningslösningar till företag. Med krediten kan personer handla, och sedan få en faktura hem till sig som sedan avbetalas eller betalas i sin helhet. Krediten kan lite liknas vid ett vanligt kreditkort. Man för helt enkelt över pengar till sitt vanliga bankkonto när man har behov av det. Några lån eller SMS-lån erbjuds dock inte utan personer som är intresserade av det hänvisas vidare till moderbolaget OPR-Finance för att få hjälp.

Så tjänar Everydayplus pengar

Liksom många andra kreditgivare tjänar Everydayplus pengar genom räntor och andra avgifter som låntagare och kreditgodkända betalar när de använder företagets tjänster. Företag betalar också en viss summa för att använda Everydayplus betalningstjänster i olika webbutiker. Det innebär att Everydayplus har flera sätt de tjänar pengar på.

Analys av Everydayplus

Här går vi in lite djupare på de saker som gör just Everydayplus unika i sitt slag som kreditgivare. Bland annat berörs kreditgränser, räntor och en hel del annat som kan vara bra för dig som blivande kund att känna till.

Vilka krav finns på dig som vill ta en kredit?

För att du ska kunna beviljas en kredit hos Everydayplus finns det ett par krav du ska uppfylla. För det första ska du vara minst 20 år gammal när du ansöker, men maximalt 75 år. Du ska vara folkbokförd i Sverige och din inkomst ska ligga på minst 120 000 kronor per år efter skatt. Förutom det måste du ha en ordnad ekonomi, och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Du ska också ha BankID och godkänna att Everydayplus gör en kreditupplysning på dig.

Kundservice hos Everydayplus

Hos Everydayplus finns en lätt nåbar kundtjänst. I appen finns även en sektion med hjälp-avsnitt. Kundtjänsten nås via e-postadressen kundservice@everydayplus.se, eller via brev. Det går också att ringa till kundtjänsten på telefonnummer 08 225 115. Kundtjänsten har generösa öppettider. Under måndag till fredag har de öppet 08.00-19.00, samt lördag och söndag mellan 10.00-14.00.

Hur mycket kan man låna?

Hos Everydayplus erbjuds inga vanliga lån eller SMS-lån. Här finns istället en kredit som du kan utnyttja i den mån du vill eller behöver. Maxbeloppet du kan få i kredit är 25 000 kronor. Du använder sedan det belopp du behöver, och det är bara det utnyttjade beloppet du betalar ränta för. När du betalar av krediten kan du sedan använda det inbetalade beloppet igen. Det här kan vara en fördel för den som inte vet hur mycket eller när pengarna behöver användas, men som trots allt vill ha en buffert.

Vad är Everydayplus Business?

Everydayplus Business är en lösning för dig som företagare. Här erbjuds en företagskredit på upp till 200 000 kronor. Även här betalar du bara för det belopp som faktiskt utnyttjas. Företaget måste vara registrerat i Sverige, och ägarna ska vara kreditvärdiga.

Hur är det med räntor och avgifter?

Hos Everydayplus är uttagsavgiften 50 kronor per uttag. Varje månad är räntan på kapitalskulden 3,25 %. Beviljas din kredit tillkommer en uppläggningsavgift om 395 kronor och för faktura tillkommer 39 kronor per faktura. Det finns dock inga andra årsavgifter. Ränta betalas också bara på den del av krediten som faktiskt används. I övrigt är krediten kostnadsfri.

Hur fungerar återbetalning?

Hos Everydayplus används autogiro för att betala av krediten. Du kan också välja annan faktureringsmetod. Det går att betala skulden tidigare genom att kontakta kundtjänst. Minsta belopp att betala varje månad är 4 % av kapitalskulden, eller minst 200 kronor plus ränta och andra avgifter. Om du vill göra en tidigare inbetalning kommer den inte att räknas mot fakturan, som fortfarande måste betalas. Dock blir amorteringen lägre. Tänk på att det tar mellan 1-3 dagar innan inbetalningen registreras hos Everydayplus. Kan du inte betala din faktura bör du kontakta företagets kravavdelning för att göra upp en plan på hur situationen ska kunna lösa.

Slutsats kring företaget

Everydayplus är ett företag som funnits länge på marknaden och som erbjuder flera tjänster till både privatpersoner och företagare. Det är smidigt att ha en kredit, man betalar bara för de pengar man faktiskt använder och uttagen går snabbt. Gränsen för hur hög kredit man kan få är dock relativt låg. Avgifterna är få, och räntan ganska låg. Den är lägre än för många SMS-lån, men högre än hos andra kreditinstitut. Om man inte kan betala av sin skuld relativt snabbt kan det vara svårt att ha koll på hur mycket krediten faktiskt kostar, vilket är en nackdel.

Vanliga frågor om Everydayplus

Innan du ansöker om ett lån hos Everydayplus kan det vara bra att se över lite vanliga frågor om bolaget.

Hur fort betalas lån ut från Everydayplus?

Godkänd kredit hos Everydayplus betalas ut snabbt. Har du Nordea finns pengarna på ditt konto inom 15 minuter. Har du en annan bank finns pengarna på kontot samma dag om uttag görs innan 13.30. Görs ett uttag senare under dagen kommer pengarna betalas ut dagen efter.

Har Everdayplus en app?

Ja, det finns en app till Everydayplus. Den finns tillgänglig i både App Store och Google Play-butiken. Appen är gratis att använda. I appen kan du både föra över pengar, se dina inbetalningar och ha koll på hur mycket av din beviljade kredit du har kvar.

Begär Everydayplus kreditupplysning om jag vill låna pengar via dem?

Om du vill använda Everydayplus och få en beviljad kredit kommer en kreditupplysning att tas. Den tas via Bisnode och är alltså ingen UC. Det betyder att upplysningen inte bidrar till en mer negativ kreditrating.

Har Everydayplus bra omdömen från sina kunder?

Kreditgivaren Everydayplus har ett medelbra till bra omdöme från sina kunder. I dag har tjänsten cirka 3/5 stjärnor hos Trustpilot. De omdömen som inte är fullt så positiva rör sig i regel kring att Everydayplus har högre räntor och dyrare avgifter än många andra kreditgivare.

Hur hög måste inkomsten vara för att få låna?

För att få en kredit hos Everydayplus måste du ha en årsinkomst som överstiger 120 000 kr per år efter skatt. Det är ett relativt genomsnittligt inkomstkrav när det gäller lån och krediter, och inkomsten kontrolleras alltid. Vid behov kan lönespecifikation eller anställningskontrakt uppvisas.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.