LÅNEKOLL

Recension & omdömen av Lånekoll

Lånekoll är en låneförmedlare som funnits på den svenska marknaden sedan 2014. Till skillnad från flera andra framträdande låneförmedlare är deras tjänst inte enbart för privatlån utan även för bolån. I vår recension av Lånekoll granskar vi deras erbjudande och går igenom både för- och nackdelar. 

Lånekoll recension Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Lånekoll

Bra kundomdömen

Lånekoll

Star Star Star Star Star

Lånebelopp

10 000 - 600 000 kr

Lånets löptid

1 - 20 år

Ränta

4.95 - 28 %

Personlig service och rådgivning
Personlig service och rådgivning
Få låneerbjudanden från fler än 30 banker
Få låneerbjudanden från fler än 30 banker
Låna med betalningsanmärkningar
Låna med betalningsanmärkningar
Endast en kreditupplysning
Endast en kreditupplysning
Anslutna långivare
30
Lånebelopp
10 000 - 600 000 kr
Lånets löptid
1 - 20 år
Ränta
4.95 - 28 %
Effektiv ränta
5.06 - 31.89 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
0 kr
Betyg TrustPilot
4,8

Räkneexempel: Annuitetslån på 300 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 15 år, rörlig ränta 7,0%, effektiv ränta 7,23% ger (180) månadsbetalningar om 2 696 kr totalt betalningsbelopp 485 367 kr.

Ålderskrav på 18 - 75 år
Ålderskrav på 18 - 75 år
Årsinkomst över 120 000 kr
Årsinkomst över 120 000 kr
Inga obetalda skulder hos Kronofogden
Inga obetalda skulder hos Kronofogden
Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Till ansökan Hänglås

Lånekoll

Lånekolls tjänster och erbjudande

Som låneförmedlare har Lånekoll samarbeten med mängder av olika långivare. Genom att ansöka om ditt lån via Lånekoll sammanställer de din ansökan och vidarebefordrar den till deras anslutna långivare. Dessa långivare kan sedan välja att ge dig ett erbjudande och Lånekoll presenterar sedan detta på ett enkelt sätt så du har möjligheten att jämföra. Lånekoll är långt ifrån unika när det gäller denna typ av låneförmedling men det skiljer sig dock åt en aning då de inte begränsar sig till enbart privatlån. 

Nedan går vi igenom Lånekolls primära affärsområden och granskar även vad det finns i deras erbjudande som gör dem unika.

Privatlån

Lånekolls primära affärsområde är att hjälpa deras användare att jämföra privatlån. Ett privatlån kallas även för blancolån och karaktäriseras av att det är ett lån helt utan säkerhet. Just på grund av denna anledning är det primärt låntagarens kreditvärdighet som styr vilken ränta banken är villig att erbjuda. Olika banker kan dock ha väldigt olika syn på risk och hur de bedömer återbetalningsförmåga. Så det finns goda anledningar till att konkurrensutsätta flera långivare och försäkra dig om att du får den bästa möjliga räntan. Och det är med denna process som Lånekoll kan hjälpa dig.

Genom att ansöka via Lånekoll behöver du enbart göra en ansökan. De vidarebefordrar den sedan till sina samarbetspartners tillsammans med en kreditupplysning som tas genom Upplysningscentralen (UC). Alla långivare kan sedan använda den kreditupplysningen vilket är bra då många kreditupplysningar under en kort period kan påverka din kreditvärdighet negativt. Att ansöka via Lånekoll är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till att acceptera någon av de offerter du eventuellt blir presenterad. Ett snabbt och smidigt sätt att jämföra privatlån på enligt oss.

Samlingslån

Det kan finnas många olika användningsområden för ett privatlån och det är relativt vanligt att låneförmedlare erbjuder både billån och båtlån utan säkerhet. Det är egentligen ingen skillnad på dessa lån men kan vara bra alternativ om du önskar låna hela beloppet och undvika en större kontantinsats. Det finns dock en form av privatlån som vi anser har en aningen annan utformning och det är så kallade samlingslån.

Ett samlingslån primära syfte är att lösa ut mindre lån och krediter. Den potentiella fördelen med detta är att det kan finnas goda möjligheter att få ner dina räntekostnader. Speciellt om du exempelvis har ett eller flera dyra snabblån.

Via Lånekoll kan du ansöka om just samlingslån. Själva ansökningsprocessen är i stort sett densamma men du behöver ange att syftet med lånet är just att samla lån. Det rekommenderas också att du sammanställer alla dina befintliga lån och krediter för granskning av villkor och ränta. Sedan kan Lånekoll hjälpa dig med att jämföra dessa mot ett större privatlån. Har du en någorlunda god kreditvärdighet kan detta vara ett mycket effektivt sätt att få ner dina räntekostnader.

Bolån

Utöver privatlån erbjuder Lånekoll även assistans när det gäller bolån. Det är något som särskiljer dem från många andra låneförmedlare. Deras tjänst gällande bolån är uppdelad i 3 primära områden:

 • Lånelöfte
 • Köpa bostad
 • Flytt av lån

Genom att ansöka via Lånekoll kan du få hjälp med att jämföra olika banker för att hitta bästa lånealternativet och lånevillkoren för dina förutsättningar. Lånekoll erbjuder dig en personlig kontaktperson som helt kostnadsfritt hjälper dig genom processen. Om du sedan signerar ett avtal med ett av de förslag du fått via Lånekoll kommer de få en provision från långivaren.

 • Info – Lånekoll erbjuder även alla sina bolånekunder kostnadsfri juridisk hjälp via deras samarbetspartner Lexly.

Anslutna långivare till Lånekoll

Om du väljer att ansöka om ett lån via en låneförmedlare anser vi att det är viktigt att ha en grundläggande koll på vilka långivare de samarbetar med. Det är dock inte bara antalet långivare som spelar roll utan även om de faktiskt är relevanta för just din låneansökan. Därför har vi nedan listat ett urval av de primära långivarna som är anslutna till Lånekoll när det gäller privatlån.

AvidaBrocc
CollectorCredento
GoodCashIKANO Bank
Komplett BankKonsumentkredit
LunarLån & Spar Bank
Marginalen BankMedMera Bank
MoankMoneyGo
NordaxNordnet Bank
Northmill BankNstart
re:memberResurs Bank
RisicumSantander
SevenDay BankSVEA Ekonomi

Lånekoll samarbetar idag med cirka 30 långivare när det gäller privatlån. Det är aningen färre än några av de ledande aktörer på marknaden för låneförmedling idag. De saknar även samarbeten med några av storbankerna som vissa låneförmedlare jobbar med. Det behöver dock inte betyda att du har sämre förutsättningar med Lånekoll men det är ändå något vi anser vara värt att poängtera.

Ansöka om privatlån via Lånekoll

Att ansöka om ett privatlån via Lånekoll är både enkelt och helt gratis. Själva processen för din låneansökan ser ut som följer.

 1. Ansökan – Själva ansökan genomförs online på Lånekolls hemsida. Där anger du önskat belopp och löptid samt diverse person- och kontaktuppgifter. Lånekoll ber dig även att ange syftet med lånet och glöm att inte att kryssa i checkrutan “Jag vill samla lån” om det är ett samlingslån du är intresserad av.
 2. Lånekoll – Efter att du skickat in din ansökan kommer Lånekoll begära en kreditupplysning på dig via UC. Din ansökan, tillsammans med kreditupplysningen, vidarebefordras sedan till de relevanta långivare som Lånekoll samarbetar med.
 3. Jämförelse – De långivare som eventuellt beviljar din ansökan skickar sedan sin offert till Lånekoll. Du kan sedan via “Mina sidor” på Lånekoll jämföra dina erbjudanden. Du kan även få assistans av Lånekolls kundservice om du önskar det.
 4. Signering – Har du fått en offert som du önskar att acceptera kan du signera avtalet digitalt. Avtal ingås alltid direkt med långivaren. Alltså inte med Lånekoll.

Hela processen är väldigt enkel och går vanligtvis också snabbt. Från vissa långivare kan du få svar nästan på direkten men räkna med åtminstone 24 timmar innan alla potentiella offerter finns tillgängliga. Om du sedan väljer att acceptera ett erbjudande behöver du räkna med ytterligare 1-2 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto.

Det finstilta 

Ett privatlån behöver inte nödvändigtvis vara det bästa alternativet för alla. Om det är ett intressant alternativ för dig kan ju också bero på önskat lånebelopp och löptid. Därför har vi sammanställt det finstilta gällande de privatlån du kan ansöka om via Lånekoll.

 • Belopp: 10 000 – 600 000 kr
 • Ränta: 4.95 – 28 %
 • Löptid: 1 – 20 år
 • Utan UC: Nej
 • Ansökan med BankID: Ja
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras
 • Direktutbetalning: Nej
 • Uppläggningsavgift: 0 kr

Krav på låntagare från Lånekoll

Även om en ansökan via Lånekoll är enkel och kostnadsfri har de ett par grundläggande krav på dig för att behandla din ansökan. Dessa krav är:

 • Du behöver ha fyllt 18 år
 • Har du skulder till Kronofogden kommer Lånekoll inte gå vidare med din ansökan.
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige.
 • Du behöver ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr eller en årsinkomst som överstiger 110 000 kr.

Det är alltså inget krav från Lånekoll att du inte har någon betalningsanmärkning. Dessvärre kommer en eventuell anmärkning begränsa antalet långivare som är villiga att bevilja din ansökan. Allt annat lika kommer även villkoren på lånet vara sämre om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Omdömen av Lånekoll

I alla våra recensioner försöker vi bilda oss en uppfattning kring vad tidigare kunder har för positiva och negativa upplevelser av det företag vi recenserar. När det gäller just Lånekoll har vi primärt granskat omdömen som finns tillgängliga hos TrustPilot. De exempel vi presenterar nedan är bara ett mindre urval men ändå sådana vi anser väl representera de omdömen som finns tillgängliga.

Fick ett fantastiskt bemötande!. De lägger verkligen ner otroligt mycket arbete och framförallt bryr de sig om sina kunder.

Jerry, TrustPilot

Supernöjd med tjänsten! Ansökningen gick betydligt smidigare än hos de två banker vi tidigare ansökt hos. Under tiden fick vi hjälp av en handläggare som var ständigt tillgänglig över både telefon och sms.

Petter, TrustPilot

Det mesta gick bra. Dock lite jobb med att fixa fram dokument från gamla lånet vilket kändes onödigt.

Thomas, TrustPilot

Vår kommentar

Lånekoll har väldigt bra omdömen på TrustPilot och en TrustScore på hela 4,8. De verkar primärt vara det personliga bemötandet från deras handläggare som uppskattas. Med tanke på att många låneförmedlare har liknande erbjudande är det också just kundservicen och handläggare som brukar vara avgörande kring hur bra omdömen en låneförmedlare får.

Omdömen Lånekoll - TrustPilot

Lånekoll – Kundtjänst

När det gäller jämförelse av låneförmedlare anser vi att det är lite extra viktigt att utvärdera kundtjänsten och vilka omdömen som handläggare har mottagit. För Lånekoll ser detta spontant väldigt bra ut. I jämförelse med andra låneförmedlare ligger de bland de bästa när det gäller omdömen. Något vi dock reagerar på är de aningen begränsade telefontiderna som Lånekolls kundservice har.

Ordinarie öppettider

 • Måndag – Torsdag: 08:30 – 17:30
 • Fredag: 08:30 – 16:30
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt

Dag före röd dag är öppettiderna 08:30 – 15:00

Det går självfallet att maila när som helst till kundservice men deras telefontider är betydligt sämre än många konkurrenter som har öppet både på kvällar och helger.

För- och nackdelar med Lånekoll

Lånekoll är inte den största låneförmedlaren på marknaden och det samarbetar heller inte med flest långivare. Däremot samarbetar det med många bra och relevanta långivare för privatlån. De har också väldigt goda omdömen. Vi gillar även att de dessutom erbjuder assistans och jämförelse av bolån. Just bolån är trots allt många hushålls största kostnad och går det att få ner räntan på bolånet kan det betyda mycket pengar.

Om du känner att du gärna vill ha möjligheten att prata med en handläggare hos Lånekoll vill vi uppmärksamma dig på deras telefontider. Jobbar du “vanliga arbetstider” kan det vara svårt för vissa att komma undan och diskutera sin privatekonomi med en handläggare. Bortser vi från öppettiderna verkar dock den stora majoriteten av Lånekolls användare uppskatta den hjälp de har fått.

Alternativ till Lånekoll

Lånekoll är långt ifrån den enda låneförmedlaren på marknaden för privatlån idag. Om det är något i deras erbjudande som du inte gillar finns det gott om alternativ. De låneförmedlare vi anser ha bäst erbjudanden är bland annat Advisa, Enklare, Sambla och Zmarta. Om du däremot är intresserad av tjänster inom bolån kan det vara värt att jämföra med Lendo. Alla dessa aktörer har liknande erbjudanden och även bra omdömen.

Bolagsöversikt – Lånekoll

Lånekoll grundades 2014 under namnet Consector och ägarbolaget heter fortfarande Consector AB. Nedan har vi sammanställt lite grundläggande bolagsfakta.

Bolagsnamn:Consector AB
Org.nr:556961-4216
Registreringsår:2014
VD:Pontus Mikael Holgersson
Besöksadress:Narvavägen 12, Stockholm
Omsättning (2021):43 903 (tkr)
Källa: Allabolag.se

Lånekoll – Vanliga frågor

I alla våra recensioner försöker vi sammanställa korta och koncisa svar på vanligt förekommande frågor. Nedan finner du vår sammanställning gällande Lånekoll.

Sammanfattning & recension Lånekoll

Lånekoll ligger i den absoluta toppen när det gäller kundomdömen. I vår recension av Lånekoll granskar vi dock även anslutna långivare, lånevillkor och kundtjänstens tillgänglighet.

Recension Lånekoll

Lotsia

Recension Lånekoll
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Lånevillkor
Kundtjänstens tillgänglighet

Sammanfattning

30 ansluta långivare kan låta mycket men det är faktiskt aningen färre än Lånekolls främsta konkurrenter. De har dock många, enligt oss, bra långivare som samarbetspartners även om de saknar ett par av storbankerna. Det blir därför inte toppbetyg inom detta område i vår recension.

Även om det finns låneförmedlare med flera ansluta långivare än Lånekoll verkar deras användare verkligen uppskatta deras tjänst. Jämför vi kundomdömen på TrustPilot är de få som är i närheten av så bra omdömen som Lånekoll. För oss är detta en viktig faktor när vi utvärderar olika aktörer och jämför dem mot varandra.

När det gäller själva lånevillkoren och kraven på låntagare är det egentligen inget som verkligen “sticker ut” i jämförelse med andra ledande låneförmedlare. Det är mer eller mindre standard även om det finns konkurrenter som har aningen enklare inkomstkrav.

Något vi anser vara anmärkningsvärt att de snåla telefontiderna som Lånekolls kundservice erbjuder. Stängt på kvällar och helger är inte något vi kan se något positiv i. Det verkar ändå inte påverka Lånekolls kundomdömen men just tillgängligheten är trots allt sämre än för många av deras främsta konkurrenter.

4.6

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.