RESURS GOLD

Recension & omdömen av Resurs Gold

Resurs Gold är ett mycket populärt kreditkort som ger dig bonuspoäng på i princip alla transaktioner du genomför med kortet. Utgivare av kortet är Resurs Bank och detta kreditkort är primärt för dig som letar efter ett bra bonuskort. I vår recension av Resurs Gold tittar vi närmare på vilka förmåner du kan ta del. Vi granskar även de olika kostnader och avgifter som är förknippade med Resurs Gold. Vår ambition är, som alltid, att lyfta både för- och nackdelar så att du ska kunna fatta ett välinformerat beslut innan du ansöker om ett kreditkort.

Resurs Gold Bonuskort Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Resurs Bank

Resurs Gold

Star Star Star Star Star

Maxkredit

150 000 kr

Årsavgift

245 kr

Kreditränta

12.36 - 17.32 %

Bonuspoäng på i princip alla köp
Bonuspoäng på i princip alla köp
Delbetala räntefritt i 6 månader
Delbetala räntefritt i 6 månader
Bra kompletterande reseförsäkring
Bra kompletterande reseförsäkring
Stöd för Apple Pay och Google Pay
Stöd för Apple Pay och Google Pay
Årsavgift
245 kr
Ränta
12.36 - 17.32 %
Effektiv ränta
20.95 - 27.43 %
Räntefria dagar
60
Maxkredit
150 000 kr
Aviavgift
39 kr
Uttagsavgift
2,97 % (min 35 kr)
Valutapåslag
1,97 %
Apple Pay
Ja
Google Pay
Ja

Räkneexempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbetalning i 6 månader, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, Administrationsavgift 39 kr + 97 kr uppläggningsavgift, effektiv ränta 3,65 %, exklusive årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr.

Ålderskrav på 18 år
Ålderskrav på 18 år
Årsinkomst på minst 100 000 kr
Årsinkomst på minst 100 000 kr
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Inga betalningsanmärkningar
Inga betalningsanmärkningar
Till ansökan Hänglås

Resurs Gold

Förmåner med Resurs Gold

Resurs Gold är primärt ett så kallat bonuskort. Detta innebär att du får bonuspoäng på transaktioner som genomförs med kortet. Dessa poäng kan sedan användas för diverse förmåner i en förmånsportal.

Bonuspoäng

Det som särskiljer Resurs Gold från andra kreditkort och även andra bonuskort är att du får bonuspoäng på i princip ALLA transaktioner. Vanligtvis ger ett bonuskort poäng på köp du genomför med kortet. Ibland är dessa poäng även begränsade till vissa typer av köp eller till särskilda butiker. Med Resurs Gold får du däremot bonuspoäng på i alla din köp. Dessutom får du poäng för betalningar av räkningar, kontantuttag, årsavgift och betalningar av olika abonnemangstjänster.

Som bonuskort är Resurs Gold ett av de kreditkort som är enklast att samla poäng med. För varje spenderad krona får du 0,5 poäng. Dessa poäng kan du sedan nyttja i Resurs Banks poängshop.

Resurs poängshop

Det är i Resurs poängshop du kan ta del av de primära förmånerna från att du har använt ditt kreditkort. Dina insamlade bonuspoäng kan användas för inköp av mängder av olika produkter och tjänster. Poängshopen är för närvarande indelad i flera olika produktkategorier som nästan garanterar att det finns något av intresse för alla.

 • Upplevelser – I Resurs poängshop finns det mängder av olika upplevelser du kan växla din insamlade poäng mot. Det handlar om allt från provkörningar av exklusiva bilar till biljetter till diverse evenemang.
 • Hemelektronik – Utbudet av diverse hemelektronik uppdateras kontinuerligt. Du finner vanligtvis ett bra utbud av hörlurar, powerbanks och annan elektronik som är vanlig i de flesta svenska hem.
 • Inredning – Det går även bra att använda dina bonuspoäng för köp av olika typer av inredning. I Resurs poängshop finner du bland annat lampor, skålar, glas och mycket mer.
 • Köksprodukter – Är du intresserad av köksprodukter finns det möjlighet att växla din bonuspoäng mot allt från en ny brödrost till en smidig smörgåsgrill.
 • Presentkort – Om du inte finner en specifik produkt intressant kan du även nyttja dina poäng mot olika presentkort. Utbudet av olika presentkort är stort och det går ju självfallet att ge dessa vidare som en present.
 • Resor – Utöver upplevelser finns det dessutom möjlighet att växla dina poäng mot olika resor och kryssningar.
 • Välgörenhet – Det finns även möjlighet att skänka dina bonuspoäng till en eller flera välgörenhetsorganisationer.

Det finns idag cirka 500 olika produkter och tjänster i Resurs poängshop. Utbudet varierar förvisso lite under året men som förmånsportal är erbjudandet både brett och generöst. Alla fysiska produkter skickas fraktfritt och du har givetvis 14 dagars ångerrätt. 

Försäkringar

Med Resurs Gold är det främst bonuspoängen och vilka produkter/tjänster du kan växla dem mot som är den främsta förmånen. Men det finns ett par försäkringar som du kan ta del av som är värda att nämna. Exempelvis får du en kompletterande reseförsäkring om du betalar minst 75% av din resa med Resurs Gold. Inom i princip alla hemförsäkringar ingår ett grundläggande reseskydd. Denna del av en hemförsäkring täcker dock sällan för kostnader associerade med exempelvis förseningar. Även avbeställningsskydd brukar normalt vara ett tillägg till hemförsäkringen. Genom att använda Resurs Gold får du både avbeställningsskydd och rätt till ersättning vid eventuella förseningar. 

Den kompletterande reseförsäkringen bidrar till att Resurs Gold även uppskattas som ett resekort. Men när det gäller just försäkringar finns det flera andra kreditkort som erbjuder mer. Exempelvis är det inte ovanligt med leveransförsäkring, prisgaranti och garantiförlängning när man genomför ett köp med ett kreditkort. Alla dessa typer av försäkringar saknas dock med Resurs Gold.

Resurs Gold – Kostnader och avgifter

När man jämför kreditkort är det viktigt att inte enbart granska olika förmåner. Minst lika viktigt, enligt oss, är att granska villkoren som berör kreditkortets olika kostnader och avgifter. I tabellen nedan har vi sammanställt nivåer och kostnader som du som kreditkortsägare har om du använder dig av Resurs Gold.

Årsavgift:245 kr
Ränta:12,36 – 17,32%
Effektiv ränta:20,95 – 27,43%
Räntefria dagar:60 dagar
Maxkredit:150 000 kr
Minsta belopp att betala:5,00% (minst 150 kr)
Aviavgift:39 kr
Valutapåslag:1,97%
Uttagsavgift:2,97% (minst 35 kr)
Korttyp:MasterCard


Fakturor och delbetalning

När det gäller dina fakturor och delbetalningar finns det flera olika alternativ med Resurs Gold. Du kan alltid betala din månadsfaktura helt utan ränta och avgifter inom 60 dagar från dina köp. Men det kan komma perioder då det passar bättre att delbetala exempelvis en större faktura. Med Resurs Gold finns det flera olika alternativ för delbetalningar. Du kan exempelvis delbetala i 6 månader räntefritt. Du kan också välja att dela upp beloppet som en andel. För det senare alternativet kommer du dock betala en kreditränta.

 • OBS – Räntefria delbetalningar är inte nödvändigtvis utan kostnader. De tillkommer inte sällan flera olika typer av avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter och andra administrativa avgifter. I fallet för Resurs Gold tillkommer även en årsavgift.

Säkerhet

Resurs Gold kommer med funktionalitet som sätter din säkerhet i fokus. Exempelvis får du ett SMS-kvitto om du handlar för över 500 kr med ditt kort. Ett bra sätt för dig att känna dig säker på att ditt kort inte används för obehöriga köp. Resurs Gold är dessutom kopplat till MasterCard Identity Check. Detta ger dig ett utökat skydd från bedrägerier när det gäller köp online.

Kommentar

Som med alla kreditkort finns det både för- och nackdelar när det gäller kostnader och avgifter. Vad vi ser som den främsta fördelen med Resurs Gold är möjligheten till 6 månaders räntefria delbetalningar. På “minussidan” anser vi att det är ett relativt högt valutapåslag och uttagsavgift som primärt drar ner betyget. Speciellt om du letar efter ett bra resekort. Även årsavgiften bör nämnas. Använder du sällan ditt kreditkort kommer den ta upp en stor del av de förmåner du kan ta del av via dina bonuspoäng.

Mobila betalsätt

Numera är det inte alltid nödvändigt att ha med sig det fysiska kreditkortet. Resurs Gold har idag stöd för både Apple Pay och Google Pay. Detta innebär att du kan betala kontaktlös med din iPhone, Apple Watch eller Androidmobil. I dagsläget går det dock inte att koppla Resurs Gold till Samsung Pay.

Krav för Resurs Gold

Som med alla kreditkort finns det ett antal grundkrav från kortutgivaren. För Resurs Gold har Resurs Bank följande krav:

 • Du behöver ha fyllt 18 år.
 • Kunna visa upp en årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Fri från betalningsanmärkningar och skulder till Kronofogden.

För- och nackdelar med Resurs Gold

Resurs Gold är ett mycket populärt kreditkort. Speciellt bland konsumenter som uppskattar bonuspoäng och som faktiskt nyttjar de förmåner som finns tillgängliga i Resurs poängshop. När vi här sammanställer för- och nackdelar med Resurs Gold är det självfallet så att “styrkan” i dessa egenskaper varierar beroende på individuella förutsättningar och preferenser. Men om vi jämför kreditkort anser vi dock att dessa för- och nackdelar är relevanta.

Fördelar med Resurs Gold

 • Bonuspoäng på i princip alla köp.
 • Stor variation av produkter och tjänster i Resurs poängshop.
 • Delbetala räntefritt i 6 månader.
 • Flera betalningsalternativ på fakturan.
 • Bra kompletterande reseförsäkring.
 • Stöd för Apple Pay och Google Pay.

Nackdelar med Resurs Gold

 • Årsavgiften på 245 kr.
 • Relativt högt valutapåslag och uttagsavgift.
 • Inga andra försäkringar än reseförsäkringen.

För vem passar Resurs Gold

Så för vem passar Resurs Gold? Enligt oss är det ett mycket bra alternativ för dig som shoppar mycket och som gärna använder ditt kreditkort. Du kan på så sätt samla ihop väldigt många bonuspoäng som du sedan kan använda i Resurs poängshop. Detta bidrar till att vi anser att Resurs Gold är ett av marknadens bästa bonuskort. Dessutom får du en bra kompletterande reseförsäkring. Reser du däremot ofta utomlands kan det finnas bättre resekort utan valutapåslag.

Om du dessutom uppskattar möjligheten att ha olika valmöjligheter gällande betalning av faktura och ibland också delbetala är Resurs Gold ett bra kreditkort. Handlar du däremot sällan med kort kan årsavgiften vara en anledning till att överväga ett annat alternativ.

Ansök om Resurs Gold

Om du uppfyller grundkraven som ställs av Resurs Bank kan du snabbt och enkelt ansöka om kortet på deras hemsida. Själva processen är som följer:

 1. Ange personnummer och kontaktuppgifter.
 2. Fyll i önskad kredit.
 3. Godkänn de allmänna villkoren och klicka på “Ansök”.
 4. Efter ansökan genomförs en kreditupplysning via UC.
 5. Blir din ansökan beviljad behöver du sedan signera med BankID.
 6. Om din ansökan blir nekad kan du bli uppmanad att komplettera din ansökan.
 7. Vid beviljad ansökan får du ditt kort inom 3-5 arbetsdagar.

När du sedan får ditt kort kommer du få en välkomstbonus på 10 000 poäng (värde cirka 50 kr) vid ditt första köp med kortet.

Alternativ till Resurs Gold

Om din ansökan av någon anledning blir nekad eller om du det finns någon del i Resurs Golds erbjudande som du är tveksam till finns det andra liknande kreditkort. När det gäller just bonuskort tänker vi primärt på Marginalen Gold, re:member flex och Ecster. 

Resurs Bank har dessutom två andra alternativ när det gäller kreditkort. Dessa är Resurs World och Resurs Classic. Det senare är helt utan årsavgift och har lägre krav för att din ansökan ska bli godkänd.

Om Resurs Bank

Resurs Bank ingår i Resurskoncernen (Resurs Holding AB) som etablerade sig 1977. Deras bankverksamhet är inriktad på olika finansiella tjänster för både privat- och företagsmarknaden. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Helsingborg och cirka 700 anställda i Norden. Nedan har vi sammanställt en grundläggande bolagsöversikt:

Bolagsnamn:Resurs Holding AB
Org.nr:556898-2291
Registreringsår:2012
VD:Nils Helge George Karlsson
Besöksadress:Ekslingan 7, Helsingborg
Omsättning (2021):3 320 275 (tkr)
Källa: Allabolag.se


Kundservice

Det finns mängder av information på Resurs Banks hemsida som besvarar de flesta frågorna man kan tänkas ha. Det går också att kontakta deras kundservice via mail eller telefon:

Ordinarie öppettider

 • Måndag: 08:00 – 18:00
 • Tisdag: 08:00 – 18:00
 • Onsdag: 08:00 – 18:00
 • Torsdag: 08:00 – 18:00
 • Fredag: 08:00 – 18:00
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt

Telefontider gäller helgfria vardagar.

Omdömen av Resurs Bank

Resurs Bank är idag en relativt stor nischbank i Sverige. Genom åren har de också fått ta emot både positiva och negativa omdömen. Nedan har vi sammanställt några exempel på omdömen från faktiska kunder.

Mycket bra bank och de är seriösa. Jag känner att jag kan lita på dem.

David, TrustPilot

Enkel och snabb hantering av min ansökan och kunnig handläggare som var lätt att komma i kontakt med.

Jan, Trustpilot

Vill minnas att det gick att chatta med kundservice tidigare om privata ärenden. Men nu verkar det endast vara möjligt per telefon. Telefonkön till er är inte rolig!

Magnus, TrustPilot

Kommentar

Resurs Bank har ganska blandade omdömen. I jämförelse med andra banker står de sig dock relativt väl. Det är också viktigt att påpeka att omdömen på exempelvis TrustPilot gäller hela deras verksamhet och är inte renodlade omdömen gällande deras kreditkort.

Omdöme av Resurs Gold och Resurs Bank

Resurs Gold – Vanliga frågor

Om du är intresserad av Resurs Gold kan det säkert fortfarande finnas en del obesvarade frågor eller funderingar. Därför har vi här försökt sammanställa svaren på några av de vanligaste frågorna om just Resurs Gold och Resurs Bank.

Sammanfattning & recension Resurs Gold

Om Resurs Gold är det bästa kreditkortet för dig beror på dina ekonomiska förutsättningar, preferenser och konsumtionsbeteende. När vi skriver en recension av ett specifikt kreditkort har vi dock ett par faktorer vi alltid jämför. Dessa är förmåner, avgifter, ränta och delbetalning samt omdömen av kreditkortets utgivare.

Recension Resurs Gold – Resurs Bank

Lotsia

Resurs Gold recension
Vårt betyg
Förmåner
Avgifter
Ränta & delbetalning
Kundomdömen

Sammanfattning

Om du är ute efter bonuspoäng som kan växlas in mot produkter och tjänster är Resurs Gold ett mycket bra kreditkort. Det är lätt att samla poäng och förmånerna i Resurs poängshop är många och varierande. Reseförsäkringen är bra men det saknas försäkringar som annars kan ingå med ett kreditkort.

När det gäller avgifter är det viktigt att vara medveten om att de både finns en årsavgift och ett relativt högt valutapåslag. Handlar du sällan med kort eller ofta i utländska valutor kan det finnas bättre alternativ än Resurs Gold.

Något som är bra med Resurs Gold är de olika möjligheterna för delbetalning. Att du kan delbetala räntefritt i 6 månader ger också pluspoäng. När det gäller omdömen av Resurs Bank är de varierande. Men i jämförelse med andra banker ligger de faktiskt ganska bra till.

Som bonuskort anser vi att Resurs Gold är ett av de bästa alternativen på marknaden. Som  med alla kreditkort finns det dock ett par nackdelar. Men det är upp till dig och dina preferenser att avgöra om fördelarna överväger nackdelarna.

4.7
Skribent
Foto av författare
Anders Fjellström
Anders är en skarp och insiktsfull frilansskribent som specialiserar sig på artiklar om kreditkort och relaterade finansiella ämnen. Med sin förmåga att tydligt och begripligt förklara komplexa finansiella produkter och tjänster, hjälper Anders sina läsare att göra informerade val.

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.