KLARA LÅN

Recension & omdömen av Klara Lån

Klara Lån kallar sig själva för “en sökmotor för små lån”. I själva verket är de en låneförmedlare som har flera unika egenskaper. I vår recension av Klara Lån tittar vi närmare på deras erbjudande och omdömen som lämnats från tidigare kunder.

Klara Lån Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Klara Lån

Låneförmedlare utan UC

Klara Lån

Star Star Star Star Star

Lånebelopp

5 000 - 150 000 kr

Lånets löptid

1 - 8 år

Ränta

6.84 - 39.5 %

Jämför lån på 30 000 kr utan UC
Jämför lån på 30 000 kr utan UC
Klara Lån - en sökmotor för små lån
Klara Lån - en sökmotor för små lån
Svar inom 15 sekunder från flera långivare
Svar inom 15 sekunder från flera långivare
Jämför lån helt kostnadsfritt
Jämför lån helt kostnadsfritt
Anslutna långivare
10
Lånebelopp
5 000 - 150 000 kr
Lånets löptid
1 - 8 år
Ränta
6.84 - 39.5 %
Effektiv ränta
8.57 - 289 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
Beroende på belopp
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
0 kr

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26.05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29.4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Ålderskrav på 18 - 80 år
Ålderskrav på 18 - 80 år
Årsinkomst över 100 000 kr
Årsinkomst över 100 000 kr
Inga obetalda skulder hos Kronofogden
Inga obetalda skulder hos Kronofogden
Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Till ansökan Hänglås

Klara Lån

Klara Låns erbjudande

Klara Lån är inte en långivare. Istället samarbetar de med flera banker och kreditinstitut och presenterar sedan deras eventuella erbjudanden för dig som ansökt via deras webbplats. På så sätt kan du snabbt och enkelt jämföra ränta och villkor för ett mindre lån genom enbart en ansökan.

Jämför lån utan säkerhet

Genom att du genomför din ansökan på Klara Låns webbplats skickas din ansökan vidare till deras anslutna långivare. De långivare som är beredda att bevilja din ansökan skickar sedan sitt erbjudande till Klara Lån där det presenteras tillsammans med övriga förslagen. På detta sätt kan du enkelt jämföra både ränta och villkor. Tjänsten är helt kostnadsfri och går också väldigt snabbt.

Klara Lån jämför enbart så kallade blancolån. Det vill säga lån där en säkerhet inte är nödvändig. Det finns gott om långivare som erbjuder denna typ av lån i varierande storlek och med varierande krav på långivaren. Just Klara Lån har valt att specialisera sig på lite mindre blancolån som prioriterar en snabb hantering och utbetalning. De mindre beloppen möjliggör även för ansökningar från personer med betalningsanmärkningar.

En låneförmedlare utan UC

De flesta låneförmedlare erbjuder jämförelse av lån på större belopp än vad Klara Lån gör. Detta kan det göra eftersom de samarbetar med en större variation av långivare. Klara Lån har däremot val att primärt samarbeta med långivare som erbjuder mindre snabblån och kontokrediter. Många av dessa långivare kräver inte en kreditupplysning från UC vilket gör att Klara Lån är en av väldigt få låneförmedlare som erbjuder jämförelse av lån utan UC.

En fördel med att ansöka om lån via en låneförmedlare är att du kan få flera erbjudanden med enbart en kreditupplysning. De finns dock många som helt vill undvika kreditupplysningar från UC. Detta är svårt om du ansöker hos någon av de större aktörerna inom låneförmedling. Så för just detta segment kan Klara Lån vara ett mycket intressant alternativ.

 • OBS – Vi vill påpeka att Klara Lån använder sig av UC om din låneansökan är på belopp över 30 000 kr. För alla mindre lån kan du dock undvika UC och få flera förslag att jämföra.

Anslutna långivare till Klara Lån

I jämförelse med många andra låneförmedlare har Klara Lån relativt få anslutna långivare till sin tjänst. Medan aktörer som exempelvis Lendo och Sambla kan presentera uppåt 40 anslutna långivare har Klara Lån enbart cirka 10. Skälet till detta är att Klara Lån har valt att specialisera sig på mindre lån där långivare har lite lägre krav och inte kräver UC för kreditupplysning. Nedan har vi listat de primära långivarna som är anslutna till Klara Lån idag.

CashbuddyFerratum
GF MoneyGoodCash
KlicklånLoanstep
LumifyRisicum
SaldoViaConto

Processen hos Klara Lån

Hela låneprocessen hos Klara Lån är snabb och enkel. Nedan har vi försökt sammanställa de tre primära stegen:

 1. Ansökan – Din ansökan genomförs online på Klara Låns webbplats. Du anger hur mycket du önskar att låna samt önskad löptid på lånet. Du behöver sedan ange diverse personuppgifter och kontaktuppgifter innan du kan skicka in din ansökan.
 2. Kontakt med långivare – Hela processen hos Klara Lån är automatiserad. Så fort din ansökan har registrerats kommer de att begäras en kreditupplysning. Från vilket kreditupplysningsföretag beror på hur stort belopp du ansökt om. Kreditupplysning, tillsammans med övriga uppgifter, skickas sedan direkt till Klara Låns anslutna långivare. Många av dessa kan sedan direkt erbjuda dig ett lån.
 3. Val av erbjudande – Klara Lån kan sedan presentera en lista med villkor från de långivare som godkänt din ansökan. Du kan därefter enkelt jämföra och välja det lån som passar dig bäst. Observera att du då ingår avtal med långivaren du väljer. Inte Klara Lån.

Själva processen liknar den hos många andra låneförmedlare. Den stora skillnaden är hur snabbt det kan gå hos Klara Lån. De har nämligen prioriterat långivare som kan ge besked direkt.

Det finstilta 

Det finns helt klart en del begränsningar när det gäller att använda Klara Lån som låneförmedlare. Inte minst när det gäller det maximala beloppet du kan få beviljat. Räntan på dessa mindre lån kan också vara högre än vad som är möjligt att få från vissa långivare som inte är anslutna till Klara Lån. Därför har vi här sammanställt det finstilta gällande en låneansökan via Klara Lån.

 • Belopp: 5 000 – 150 000 kr
 • Ränta: 6.84 – 39.5 %
 • Löptid: 1 – 8 år
 • Utan UC: Ja, för lån under 30 000 kr
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras
 • Direktutbetalning: Nej
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Administrationsavgift: 0 kr

Krav på låntagare från Klara Lån

Vilken ränta du kan få på ett lån via Klara Lån beror primärt på din kreditvärdighet och hur stor risk långivaren är villig att ta. Det finns dock ett par generella krav för att du ska kunna använda Klara Lån för jämförelse av låneerbjudanden. Dessa krav är:

 • Ålder – Du måste ha fyllt 18 år för att kunna signera ett låneavtal. Likt många andra låneförmedlare har Klara Lån även ett övre ålderskrav, vilket är 80 år.
 • Skulder – En hög skuldsättning kan minska dina chanser att få ett lån beviljat men är inte nödvändigtvis ett hinder. Har du däremot en skuld till Kronofogden kommer din ansökan inte ens att behandlas.
 • Inkomst – Din senaste deklarerade årsinkomst behöver överstiga minst 100 000 kr.
 • Övrigt – Klara Lån har även som krav att du är folkbokförd i Sverige och har ett svenskt personnummer.

Observera att eventuella betalningsanmärkningar inte behöver vara ett hinder för att din ansökan ska bli beviljad.

Kostnad för att använda Klara Lån

För dig som potentiell låntagare är det helt gratis att använda Klara Låns tjänst. Det finns inga dolda avgifter eller andra “påslag” som tillkommer från långivare. Istället tjänar Klara Lån en provision från deras samarbetspartners om det förmedlar en ansökan som sedan blir en betalande kund till långivaren.

Omdömen av Klara Lån

I våra recensioner av långivare och låneförmedlare kontrollerar vi alltid tillgängliga kundomdömen. Just omdömen kan ofta avslöja både fördelar och nackdelar med ett företags erbjudande. När det gäller Klara Lån finns det tyvärr inte så många tillgängliga omdömen men nedan presenterar vi ett mindre urval som vi anser vara representativa.

Mycket pålitliga och bra att ha att göra med. Snabba mailsvar och mycket bra kontaktmöjligheter.

Marlene, TrustPilot

Lovar lån men ger avslag.

Yvonne, TrustPilot

Slösa inte bort er tid på detta företag!

Smith, TrustPilot

Vår kommentar

Vi har hittat relativt få omdömen av Klara Lån. De vi har hittat är inte speciellt bra. I alla fall inte om vi jämför med andra låneförmedlare. Med tanke på det låga urvalet av omdömen kan det dock vara vanskligt att dra förhastade slutsatser. Vi anser dock att det är lite av en varningsflagga som du bör vara medveten om.

Omdömen Klara Lån

Klara Lån – Kundtjänst

Hela processen hos Klara Lån är automatiserad och de erbjuder idag en väldigt begränsad kundtjänst. Behöver du kontakta dem hänvisar det till mail (kundservice@klaralan.se) eller deras chat. Det är dock inte möjligt att ringa och prata med deras kundservice.

För- och nackdelar med Klara Lån

Som vi redan nämnt skiljer sig Klara Lån en del från övriga låneförmedlare. Primärt genom att de fokuserar på mindre lån och kan erbjuda en låneansökan utan UC. Tjänsten är också helt kostnadsfri och är du nyfiken kan du så klart alltid testa den utan någon risk.

Nackdelarna med Klara Lån är att det trots allt har relativt få anslutna långivare och du blir också begränsad gällande hur mycket du kan låna. Vi ser även deras omdömen och brist på telefonsupport som nackdelar med deras erbjudande.

Alternativ till Klara Lån

Som vi ser det finns det flera alternativ till Klara Lån. Inte minst om du letar efter en bra låneförmedlare. Nedan har vi sammanställt länkar till några av de recensioner vi skrivit om just låneförmedlare. Observera dock att samtliga av dessa använder sig av UC för kreditupplysningar.

Ett annat alternativ är att ansöka direkt hos långivaren. Nackdelen är så klart om du vill ha möjligheten att jämföra flera långivare. Dels kommer det ta mer av din tid och dels kommer varje respektive långivare att begära en kreditupplysning på dig. 

Bolagsöversikt – Klara Lån Sverige AB

Klara Lån Sverige AB grundades 2015. Under 2021 förvärvades bolaget av Adtraction AB och har idag sitt huvudkontor på Biblioteksgatan i Stockholm. Klara Lån Sverige AB står under Finansinspektionens tillsyn. 

Bolagsnamn:Klara Lån Sverige AB
Org.nr:559011-1190
Registreringsår:2015
VD:Martin Johan Walter Blohm
Besöksadress:Biblioteksgatan 29, Stockholm
Omsättning (2021):21 669 (tkr)
Källa: Allabolag.se

Klara Lån – Vanliga frågor

Klara Lån är en relativt liten och nischad låneförmedlare. Så har du inte hört talas om dem är det kanske inte så konstigt. Vi har därför här försökt sammanställa svaren på ett antal varierande frågor om bolaget och deras erbjudande.

Sammanfattning & recension Klara Lån

I vår recension av Klara Lån har vi främst granskat anslutna långivare, kundomdömen, lånevillkor och kundtjänstens tillgänglighet. Anledningen till att vi fokuserat på dessa områden är att dessa är relativt enkla att jämföra med övriga ledande låneförmedlare.

Recension Klara Lån

Lotsia

Klara Lån
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Lånevillkor
Tillgänglighet

Sammanfattning

Anslutna långivare – För att vara en låneförmedlare har Klara Lån få anslutna långivare. Vi gillar dock vilka långivare de samarbetar med. Aktörer som exempelvis Saldo och Ferratum är några av de största inom snabblån och kontokrediter. Så även om kvantiteten inte är den bästa är kvalitén tillräckligt bra för att vi ska ge dem bra betyg.

Kundomdömen – Tillgängliga kundomdömen är lite av ett problem för oss. Visst finns det omdömen som vittnar om en snabb och enkel process. Men det finns också många som verkar ha haft dåliga erfarenheter av Klara Lån. Det som dock talar för att du kan ignorera sämre omdömen är att deras tjänst är gratis. Du kan med andra ord testa tjänsten själv utan risk.

Lånevillkor – Avsaknaden av UC för mindre lån och de låga kraven på årsinkomst kan säkert ses som något positivt av flera potentiella användare. I övrigt är villkoren väldigt liknande de som du finner hos andra låneförmedlare.

Kundtjänsten tillgänglighet – Det känns svårt för oss att ge ett högt betyg gällande kundtjänsten tillgänglighet. Visst måste ambitionen vara att du inte ska behöva kontakta en kundservice om du använder en låneförmedlare men att de inte ens erbjuder telefonsupport är så klart ett minus. Vi gillar dock att de har en chat även om svarstiderna är långa.

4.3

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.