KREA

Recension & omdömen av Krea

Krea hjälper små och medelstora företag med att hitta finansiering. I vår recension av Krea tittar vi närmare på deras olika företagstjänster och vilka potentiella för- och nackdelar det kan tänkas finnas för dig och ditt företag. Vi granskar även de omdömen som Krea tagit emot genom åren.

Recension av Krea Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Krea

Jämför företagslån

Krea

Star Star Star Star Star

Maxbelopp

30 000 000 kr

Lånets löptid

1 mån - 5 år

Långivare

30 st

Specialister på företagslån
Specialister på företagslån
Låneförslag inom 1 dag
Låneförslag inom 1 dag
Endast en kreditupplysning
Endast en kreditupplysning
Kostnadsfri ansökan
Kostnadsfri ansökan
Lånebelopp
10 000 - 30 000 000 kr
Lånets löptid
1 mån - 5 år
Anslutna långivare
30
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning företag
UC
Kreditupplysning företrädare
UC
Betyg TrustPilot
4,7
Företaget måste vara registrerat och aktivt i Sverige
Företaget måste vara registrerat och aktivt i Sverige
Omsättningskrav på minst 50 000 kr
Omsättningskrav på minst 50 000 kr
Företaget behöver ha en verklig huvudman registrerad
Företaget behöver ha en verklig huvudman registrerad
Ej ha skulder till Kronfogden
Ej ha skulder till Kronfogden

Kreas företagstjänster och erbjudande

Kreas primära erbjudande är som en förmedlare av företagslån. De erbjuder dock även andra tjänster för både små och medelstora företag. Nedan går vi igenom deras olika affärsområden och för vilka företag de kan vara lämpliga för.

Förmedling av företagslån

Krea marknadsför sig själva som en förmedlare av företagslån. Just låneförmedling har under senare år blivit väldigt populärt gällande privatlån. Däremot har marknaden för företagslån inte lika många aktörer gällande låneförmedling och Krea har på kort tid tagit en framträdande position.

Själva grundidén med att ansöka via låneförmedlare som Krea är att de vidarebefordrar din låneansökan till sina samarbetspartners. I deras fall är det banker och kreditinstitut som kan tänkas sig bevilja företagslån till små och medelstora företag. Så med endast en låneansökan kan du och ditt företag konkurrensutsätta banker mot varandra och på så sätt förhoppningsvis få bättre villkor.

Även om grunden gällande förmedling av företagslån liknar den för privatlån finns det en hel del skillnader. Inte minst vilka långivare som samarbetar med låneförmedlaren. Men även andra faktorer som vilken bolagsform ditt bolag har, eventuella säkerheter och borgenärer för lånet är något som är unikt för just företagslån. Nedan beskriver vi, något förenklat, processen för att ansöka om ett företagslån via Krea.

 1. Ansökan – Att ansöka om ett företagslån via Krea är förhållandevis enkelt. Ansökan genomförs online och behöver inte ta mer än 5 minuter. Du anger i deras formulär hur mycket ditt företag önskar låna samt diverse information om bolaget. Krea kommer sedan automatiskt samla ihop all tillgänglig publik data om bolaget.
 2. Kreditunderlag – Krea tar sedan en kreditupplysning på bolaget och eventuella borgensmän. Kreditupplysningsföretaget de använder är UpplysningsCentralen (UC). Krea sammanställer sedan de kompletta kreditunderlaget och vidarebefordrar det till sina anslutna långivare.
 3. Låneförslag – Du får sedan förslag på företagslån från Kreas samarbetspartners. Krea hjälper dig även att rekommendera de förslag som passar ditt företags behov bäst.
 4. Utbetalning – Väljer du att acceptera ett förslag signerar du avtal direkt med banken. Inte med Krea. Utbetalning sker i regel inom 2-5 arbetsdagar.

Fastighetslån

Krea erbjuder även tjänster inom fastighetsfinansiering. Om du är en fastighetsutvecklare eller självständig aktör med fastighetsprojekt kan du använda Kreas digitala tjänst för upphandling av fastighetslån. Krea kan assistera ditt företag med fastighetslån på upp till 100 miljoner kr. Utöver att det hjälper dig att jämföra erbjudanden från olika banker kan de även assistera i form av rådgivning. Dels gällande själva ansökan och sammanställning av underlag och dels med att granska de erbjudande ditt företag får.

Factoring

Om ditt företag vid tillfällen önskar en ökad likviditet kan factoring vara ett alternativ. Vad det innebär är att du säljer eller belånar ditt företags fakturor. Det finns idag mängder av företag vars primära verksamhet är fakturaköp eller fakturabelåning. Genom Kreas tjänst kan du få hjälp med att jämföra deras priser och villkor. Just priserna för factoring kan skilja så åt väldigt mycket så det finns goda möjligheter att spara pengar genom att jämföra olika erbjudanden.


Företagsleasing

Även inom företagsleasing erbjuder Krea sin jämförelsetjänst. Genom att ansöka via Krea kan du konkurrensutsätta mängder av olika leasingbolag och på så sätt öka dina chanser till bästa möjliga avtal. Krea samarbetar med en mängd olika bolag så det finns goda chanser att du kan få flera förslag oavsett om du önskar att leasa restaurang- eller entreprenadutrustning.

Anslutna långivare till Krea

Kreas primära affärsområde är förmedling av företagslån. En av de största fördelarna med att ansöka om företagslån via en låneförmedlare är att de konkurrensutsätter flera banker med endast en ansökan. Denna fördel blir så klart ännu starkare beroende på antalet relevanta banker låneförmedlaren samarbetar med. Just Krea är en av de låneförmedlare som har flest anslutna långivare inom företagslån. Du kan faktiskt få en offert från upp till 30 olika långivare om du genomför din ansökan via Krea. Nedan har vi listat ett urval av de banker och långivare som Krea samarbetar med.

Aros KapitalCapcito
CapIQCapitalbox
CorpiaDBT
Euro FinansFedelta
FrodaFundingPartner
KameoLeasio Finans
Marginalen BankMynt
OPRQred
Resurs BankSerafim Finans


Ansöka om företagslån via Krea

Företagsfinansiering kan vara en komplicerad process men faktum är att de flesta företagslån är möjliga att ansöka om via Krea. De förmedlar lån för i princip alla bolagsformer (aktiebolag, enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag) från 10 000 kr upp till 30 miljoner. Själva ansökan är kostnadsfri och enkel. Du förbinder dig heller inte till att acceptera något av förslagen. Om du däremot signerar avtal kring företagslån kommer Krea få en provision av den långivare som du väljer.

Det finstilta 

Kreas tjänst inkluderar de flesta scenarier gällande företagslån med det finns så klart vissa begränsningar gällande exempelvis maximalt belopp och löptid. Nedan har vi sammanställt det finstilta gällande en låneansökan via Krea.

 • Lånebelopp: 10 000 – 30 000 000 kr
 • Lånets löptid: 1 mån – 5 år
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras
 • Kreditupplysningsföretag: UC
 • Godkända bolagsformer: Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag

Krav på låntagare från Krea

En låneansökan via Krea är som sagt helt kostnadsfri. Det finns dock ett par grundkrav som Krea har på dig och ditt företag:

 • Företaget behöver vara aktivt och registrerat i Sverige.
 • Ditt företag kan inte ha några skulder till Kronofogden.
 • Företaget behöver har en verklig huvudman registrerad.
 • Det finns även ett omsättningskrav på 50 000 kr.

Omdömen av Krea

I våra recensioner av låneförmedlare och banker har vi som vana att granska aktörens tillgängliga kundomdömen. Just omdömen kan vara en mycket bra källa för att belysa både för- och nackdelar med ett företags erbjudande. När det gäller Krea har vi primärt granskat de omdömen som finns tillgängliga på TrustPilot. Nedan har vi sammanställt ett par exempel på omdömen som vi anser vara representativa för olika kunders upplevelse av Krea.

Lättsam och trygg tjänst på krea.se med ett mycket professionellt bemötande samt stilrent och enkelt gränssnitt. Snabb och enkel tjänst när företaget/verksamheten behöver finansiellt stöd.

Mathias, TrustPilot

Snabb handläggning och otroligt smidigt att kunna göra allt med mobilt BankId.

NB, TrustPilot

Helt galet vilket skillnad det är mellan traditionella banker och detta nya sätt att låna pengar. Gick hur smidigt som helst från början till den dagen pengarna satt på kontot. Tog en vecka totalt. Det är precis så här enkelt det ska vara att få tag i kapital till sitt företag så man kan växa.

Henrik, TrustPilot

Vår kommentar

I jämförelse med låneförmedlare av privatlån har Krea relativt få omdömen. Men jämför vi med andra aktörer som jämför företagslån har de ändå ett bra utbud av tillgängliga kundomdömen. I regel verkar Kreas kunder uppskatta enkelheten med deras tjänst och hur smidigt det går att ansöka om ett företagslån. Deras kundtjänst och rådgivare får också mycket positiv feedback. Det finns dock en del negativa omdömen av Krea. I regel är det kunder som anser att Krea inte uppfyllt sitt löfte gällande hur deras tjänst fungerar.

Omdömen av Krea

Krea – Kundtjänst

I vår granskning av omdömen är det tydligt att Kreas kundtjänst är uppskattad av deras användare. Det finns idag flera sätt att kontakta dem på och det är självfallet helt kostnadsfritt. Via deras hemsida kan du kontakta dem via chat. Föredrar du mail nås deras kundtjänst på kundservice@krea.se. Det är också möjligt att prata direkt med en rådgivare via telefon. Du finner deras telefontider nedan:

Ordinarie telefontider

 • Måndag: 09:00 – 18:00
 • Tisdag: 09:00 – 18:00
 • Onsdag: 09:00 – 18:00
 • Torsdag: 09:00 – 18:00
 • Fredag: 09:00 – 17:00
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt

Kreas kundtjänst nås på telefonnummer 08-551 082 62

För- och nackdelar med Krea

Det som “genomsyrar” alla Kreas tjänster är att det är bra att jämföra olika alternativ när det gäller företagsfinansiering. Det är något vi helt håller med om. Utbudet av långivare och andra finansiella tjänster för företag är stort och det finns självfallet ett värde att jämföra erbjudanden. Enkelheten att jämföra företagslån och andra finansiella tjänster är det vi ser som den främsta fördelen med Krea. Att det dessutom är en kostnadsfri tjänst är också ett stort plus.

Enligt oss finns det faktiskt inga stora nackdelar med Krea. Visst passar deras erbjudande bättre för vissa företag än andra. Men för de flesta små och medelstora företag har de ett bra och relevant erbjudande. Sen finns det så klart företag som kommer få det svårare att få lån godkända via Krea. Vi tänker exempelvis på helt nystartade företag där det kan vara nödvändigt att kontrollera andra finansieringsmöjligheter.

Alternativ till Krea

Så vilka alternativ finns det till Krea om du söker efter ett lån till ditt företag? Tittar vi på andra förmedlare av företagslån utmärker sig aktörer som bland annat Creddo, Lendo och Zmarta. Av dessa är det dock enbart Creddo som är helt specialiserade på företagslån.

Har du redan en bra bankkontakt är det självfallet ett bra alternativ som kanske är att föredra. Men är du helt nystartad är detta mindre sannolikt. När det gäller just nystartade företag finns möjligheten att få lån godkända via Krea. Det krävs dock i regel kompletteringar till din ansökan och du behöver räkna med sämre villkor på dina eventuella låneerbjudanden. Istället kan det finnas skäl till att kontrollera offentliga aktörer som erbjuder lån och bidrag till personer som är på väg att starta företag. Ett lite tips är att besöka verksamt.se som har en bra sammanställning av olika myndigheter och aktörer som kan hjälpa nystartade företag med finansiering.

Bolagsöversikt – Krea

Bolaget bakom varumärket Krea heter Krea Technology AB och det grundades 2018. Sedan start har utbudet av tjänster sakta men säkert utökats och Krea är idag en fullfjädrad finansieringstjänst för primärt småföretag. Krea har dessutom lanserats i Finland under varumärket Kredita. Nedan har vi sammanställt en grundläggande bolagsöversikt:

Bolagsnamn:Krea Technology AB
Org.nr:559173-2895
Registreringsår:2018
VD:Fredrik Jan Mateus Lundahl
Besöksadress:Valhallavägen 60, Stockholm
Omsättning (2021):10 331 (tkr)
Källa: Allabolag.se

Krea – Vanliga frågor

Förhoppningsvis har du redan fått svar på alla dina frågor och funderingar kring Krea och deras för- och nackdelar när det gäller företagsfinansiering. Om så inte är fallet rekommenderar vi att du kontrollerar svaren på några vanligt förekommande frågor som vi sammanställt nedan.

Sammanfattning & recension Krea

Utbudet av låneförmedlare är numera relativt stort. Dock finns det inte så många aktörer som enbart riktar sig mot företag. Detta bidrar till att vår recension av Krea är lite speciell. Vi har dock ändå valt att primärt fokusera på anslutna långivare, kundomdömen, lånevillkor och kundtjänstens tillgänglighet.

Recension Krea

Lotsia

Krea recension
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Lånevillkor
Kundtjänstens tillgänglighet

Sammanfattning

Krea har jobbat hårt med att ansluta så många banker och långivare som möjligt när det gäller företagslån. De har idag cirka 30 anslutna långivare vilket är betydligt fler än många av deras konkurrenter. Att de har så många och varierande långivare som de samarbetar med ser vi som ett stor styrka med Krea. Speciellt om du är intresserad av att jämföra företagslån.

Att jämföra kundomdömen med andra förmedlare av företagslån är svårt. Många aktörer på denna marknad har få omdömen och en jämförelse blir därför inte riktigt rättvis. Krea har dock generellt bra omdömen och något vi ser som en garant för att deras tjänster faktiskt fungerar som annonserat.

Även när det gäller lånevillkor finns det svårigheter med en objektiv recension. Detta på grund av att skillnaderna kan vara så pass stora beroende på bolagsform, storlek på verksamhet och ålder på bolaget. Vi anser dock att det är positivt att alla ledande bolagsformer har möjlighet att ansöka via Krea och vi gillar deras tjänst för estimering av kreditutrymme.

Slutligen har vi kundtjänstens tillgänglighet. Det är kanske inte så anmärkningsvärt att den enbart har öppet under kontorstid. Men med tanke på att Krea riktar sig mot många småföretag går det självfallet att önska sig lite mera generösa telefontider. Är du själv småföretagare är det säkert inte ovanligt att arbetstiden sträcker sig även utanför ordinarie kontorstid.

4.6

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.