Kreditkort2018-06-22T11:08:53+00:00

Kreditkort

Det finns mängder av olika kreditkort att välja på och de olika kreditkorten kan skilja sig åt ganska mycket när det gäller både kostnader och diverse förmåner. Om du planerar att teckna ett kreditkort kan det därför vara bra att börja med att fråga dig själv vad du tror att du kommer använda kortet till?

Reser du mycket kan det exempelvis vara värt att jämföra de olika kreditkortens olika reseförmåner, reseförsäkringar etc. Även uttagsavgifter när du är utomlands kan vara värt att jämföra. Om du däremot ser ditt nya kreditkort som en ekonomisk buffert rekommenderar vi dig att främst jämföra räntor och avgifter.

Vi hjälper dig att jämföra kreditkort

Vår ambition är att här presentera de olika alternativ som finns idag på marknaden. På så sätt vill vi underlätta för en bra och enkel jämförelse så att du kan teckna det kort som överensstämmer med just dina behov.

Vi hjälper dig att hitta ett kreditkort som passar dig!

Vanliga frågor om kreditkort

Jämför kreditkort

Vilket kreditkort är bäst?

Vilket kreditkort som är bäst har inte ett allmängiltigt svar utan det beror på vem du är och vilket konsumtionsmönster du har. Vill du till exempel resa ska du välja ett kort som samlar resepoäng, eller om det är viktigare för dig att kreditkortet fungerar som en buffert och därför skall erbjuda låg ränta på delbetalning.

Vad är skillnaden på betalkort och kreditkort?

Skillnaden på betalkort och kreditkort är att betalkortet är knutet till ett bankkonto där du behöver ha tillgängligt saldo för dina köp. Man kan även kalla betalkort för debetkort. Kreditkortet är knutet till ett konto med en kreditgräns varefter du faktureras i efterhand för dina köp.

Vad är valutaväxlingsavgift?

Valutaväxlingsavgift är den avgift du betalar vissa  kreditkortsutgivare när du handlar i en annan valuta. Det beror på att kreditkortsutgivaren vill ha marginal för förändringar som kan ske i valutakurserna mellan tiden för ditt köp och när brytgränsen för din konsumtionsmånad infaller. Det finns kreditkort helt utan valutaväxlingsavgift.

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är den totala kostnaden som uppstår när du lånar pengar eller utnyttjar en kredit. Det är med andra ord, ränta, aviseringsavgift eller fakturaavgift, uppläggningskostnad, valutaväxlingsavgift samt övriga kostnader som är obligatoriska. Så den effektiva räntan är den man skall jämföra.

Hur hittar jag bästa kreditkortet?

Du hittar det bästa kreditkortet genom att jämföra olika kreditkortsutgivare och deras villkor. Steg ett är att du bestämmer dig för vilken typ av kort och vilka förmåner du är ute efter som tjänar just ditt konsumtionsbeteende. Sedan hjälper vi på Lotsia dig med resten.