MANYPETS

Recension & omdömen av ManyPets

ManyPets grundades 2012 i Storbritannien och har sitt fokus på djurförsäkringar. I Sverige har de snabbt etablerat sig som ett ledande försäkringsbolag med goda omdömen. Här tittar vi lite närmare på deras erbjudande och granskar både för- och nackdelar med deras försäkringar.

Recension av ManyPets Se ditt pris Se ditt pris

Se ditt pris hos ManyPets

ManyPets

Star Star Star Star Star

Veterinärvård

Max 140 000 kr/år

Livförsäkring

Valbar

Dolda fel

Max 140 000 kr

Veterinärvård upp till 140 000 kr
Veterinärvård upp till 140 000 kr
Välj mellan Bas, Standard & Premium
Välj mellan Bas, Standard & Premium
Ingen åldersgräns, ingen bindningstid
Ingen åldersgräns, ingen bindningstid
Inga rasbegränsningar
Inga rasbegränsningar
Antal hundförsäkringar
3
Antal kattförsäkringar
3
Veterinärvård
Upp till 140 000 kr/år
Livförsäkring
Ingår i Premium
Dolda fel
Upp till 140 000 kr
Videosamtal med veterinär
Ja
Tänder
Premium & Standard
Avancerad diagnostik
Premium & Standard
Medicin
Premium & Standard
Rehabilitering
Upp till 14 000 kr
Foder
Upp till 7 000 kr
Självrisk
Fast självrisk från 0 kr
Självriskperiod
365 dagar
Betyg TrustPilot
4,0

ManyPets försäkringar och erbjudande

Som namnet ManyPets antyder är det försäkring av husdjur som är den huvudsakliga verksamheten. Alla husdjur går dessvärre inte att försäkra hos ManyPets utan de är hund- och kattförsäkringar som är deras specialitet. 

ManyPets hundförsäkring

ManyPets hundförsäkring

ManyPets erbjuder flera olika alternativ när det gäller hundförsäkringar. Som hundägare har du tre initiala val som berör omfattningen kring din hunds försäkring. ManyPets kallar denna uppdelning för Bas, Standard och Premium. Som namnen antyder ger Bas ett mer grundläggande skydd medans Premium erbjuder ett av marknadens högsta veterinärvårdsbelopp. Just Premium har fått högsta poäng av Konsumenternas Försäkringsbyrå i deras jämförelse av hundförsäkringar. Nedan har vi sammanställt innehållet i ManyPets tre olika hundförsäkringar.

InnehållBasStandardPremium
Veterinärvård30 000 kr/år60 000 kr/år140 000 kr/år
LivförsäkringTilläggTilläggIngår
MedicinNejJaJa
Fria veterinärvårdssamtalJa, via FirstVetJa, via FirstVetJa, via FirstVet
TänderNejJaJa
MR och CT-röntgenNejJaJa
RehabiliteringNejJa, upp till 6 000 krJa, upp till 14 000 kr
Ordinerat foderNejJa, upp till 3 000 krJa, upp till 7 000 kr
Valbar självriskJaJaJa
SjälvriskperiodEtt försäkringsårEtt försäkringsårEtt försäkringsår


Oavsett vilken nivå du är intresserad av kan du försäkra din hund från 4 veckor och det finns ingen åldersgräns för äldre hundar. ManyPets hundförsäkringar är även fria från rasbegränsningar. Inget av alternativen har bindningstid och önskar du byta till ManyPets slipper du karenstider så att din hund får skydd direkt.

ManyPets kattförsäkring

ManyPets kattförsäkring

Även ManyPets kattförsäkring har en uppdelning i Bas, Standard och Premium. Den primära skillnaden mellan de olika alternativen är det maximala beloppet för veterinärvård. Just för kattägare kan det dock vara värt att påpeka att ersättning för tandskador och tandsjukdomar (exempelvis FORL/TR) inte ingår i Bas. Nedan har vi sammanställt innehållet i ManyPets tre olika kattförsäkringar.

InnehållBasStandardPremium
Veterinärvård30 000 kr/år60 000 kr/år140 000 kr/år
LivförsäkringTilläggTilläggIngår
MedicinNejJaJa
Fria veterinärvårdssamtalJa, via FirstVetJa, via FirstVetJa, via FirstVet
TänderNejJaJa
MR och CT-röntgenNejJaJa
RehabiliteringNejJa, upp till 6 000 krJa, upp till 14 000 kr
Ordinerat foderNejJa, upp till 3 000 krJa, upp till 7 000 kr
Valbar självriskJaJaJa
SjälvriskperiodEtt försäkringsårEtt försäkringsårEtt försäkringsår


Gemensamt för alla alternativ är du kan försäkra din katt från 4 veckors ålder. Även självriskperioden är densamma för alla alternativ. Nämligen ett helt försäkringsår. Alla alternativ är dessutom fria från bindningstider och du erbjuds samma veterinärvårdsbelopp livet ut.

Tilläggsförsäkringar

Utöver valen mellan Bas, Standard och Premium erbjuder ManyPets ett antal tilläggsförsäkringar. Vi har listat de populäraste nedan:

 • Livförsäkring – Om du tecknar Premium för din hund eller katt ingår livförsäkring. För Bas och Standard erbjuds du att teckna livförsäkring som ett tillägg.
 • Tidigare besvär – För att kunna få ersättning för tidigare besvär för din hund eller katt behöver du teckna en tilläggsförsäkring. Hos ManyPets kan detta tillägg ersätta upp till 7 000 kr per år i veterinärvårdskostnader för tidigare kända eller behandlade sjukdomar och skador.

Observera att tillägget för tidigare besvär inte gäller för sjukdom eller skada som har visat symtom, medicinerats, behandlats eller undersökts under de tre senaste månaderna innan försäkringen startar.

Skadeanmälan hos ManyPets

Om ditt husdjur är försäkrat hos ManyPets och du behöver göra en skadeanmälan så genomförs den digitalt via Mina Sidor på deras hemsida. Själva anmälan kan delas in i 3 steg:

 1. Fota dina dokument – Se till att du har tydliga foton på ditt djurs journal, faktura från veterinären och eventuella kvitton för recept.
 2. Mina Sidor – Logga in på Mina Sidor. Inloggningsuppgifter får du i samband med att du tecknar en försäkring hos ManyPets.
 3. Svara på frågor – Efter att du laddat upp dina dokument kommer du behöva svara på ett antal frågor. Du behöver även ange kontaktuppgifter och kontonummer för utbetalning.

Ersättning och utbetalning

Eventuellt kommer ManyPets kontakta dig direkt om det är nödvändigt med någon komplettering till din skadeanmälan. Annars kontaktar de dig när handläggningen av din anmälan är genomförd. Täcks kostnaderna av din försäkring sker utbetalning i regel inom 10 dagar från din skadeanmälan.

Omdömen av ManyPets

När vi granskar försäkringsbolag anser vi att det är lite extra intressant att kontrollera tillgängliga omdömen. Just kundomdömen kan ofta synliggöra vad som uppfattas som bra eller dåligt hos ett försäkringsbolag. När det gäller ManyPets har de bra omdömen. Tittar vi exempelvis på TrustPilot är de dock aningen sämre än Lassie. Just Lassie ser vi som en av ManyPets främsta konkurrenter inom djurförsäkringar.

Nedan har vi sammanställt ett par exempel på omdömen av ManyPets som vi anser vara representativa.

Inga problem med att få hjälp vid operation av vår hund. Veterinären direktreglerade skadan med ManyPets och jag fick bekräftelse bara någon timme efter operationen att skadan var reglerad.

Ann-Sofie, TrustPilot

Snabb hjälp och smidig skadereglering. Superbra med tillgång till kostnadsfri sjukvårdsupplysning via FirstVet. Mycket nöjd!

Ulrika, feefo

Otroligt snabb service och inga problem att få tillbaka pengarna på försäkringen. Försäkringen har nu betalat igen sig på ett veterinärbesök. Rekommenderar ManyPets till alla djurägare där ute!

Nicole, TrustPilot

ManyPets kundservice

Även om det går bra att genomföra skadeanmälan via Mina Sidor kan det ibland finnas behov av att komma i kontakt med ManyPets kundservice. Det går självfallet bra att maila dem men för snabbare svar har de även en chatt. Vill du prata med kundservice har de följande telefontider:

Öppettider för kundservice

 • Måndag: 09:00 – 17:30
 • Tisdag: 09:00 – 17:30
 • Onsdag: 09:00 – 17:30
 • Torsdag: 09:00 – 17:30
 • Fredag: 09:00 – 17:30
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt

Observera att öppettider kan variera vissa helgdagar.

För vem passar ManyPets försäkringar?

Enligt oss har ManyPets alternativ för de allra flesta hund- och kattägare. Deras alternativ Bas är primärt för dig som önskar en billig djurförsäkring som ändå erbjuder ett grundläggande skydd för din kund eller katt. Om du däremot vill ha de bästa möjliga skyddet finns alternativet Premium. Här är det egentligen bara Lassie som kan konkurrera med ManyPets kring omfattning och maximalt veterinärvårdsbelopp.

Bolagsöversikt – ManyPets

ManyPets grundades i Storbritannien och har idag tre kontor i England, ett i USA samt ett kontor i Stockholm för sin svenska filial.

Bolagsnamn:ManyPets Filial
Org.nr:516411-6146
Registreringsår:2018
VD:Catharina Marie Gehrke
Besöksadress:Blekholmsterrassen 36, Stockholm
Källa: Allabolag.se

ManyPets – Vanliga frågor

ManyPets är ett populärt alternativ för många svenska djurägare. Om du inte redan har en erfarenhet av dem har vi här sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna om bolaget och deras erbjudande.

Sammanfattning & recension ManyPets

I våra recensioner av försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar granskar vi primärt försäkringsvillkor, användarvänlighet och mottagna kundomdömen. Det finns så klart andra faktorer att beakta innan man väljer en djurförsäkring. Inte minst pris.

Recension ManyPets

Lotsia

Lotsias recension av ManyPets
Vårt betyg
Försäkringsvillkor
Användarvänlighet
Kundomdömen

Sammanfattning

Vi är överlag positiva till ManyPets försäkringsvillkor. Deras Premium-alternativ erbjuder ett av de mest omfattande skydden du kan få när det gäller försäkringar av katter och hundar. Det får även plusbetyg för att de inte har bindningstider och att självriskperioden är ett helt kalenderår.

När det gäller användarvänlighet är deras hemsida bra och tydlig. Du kan finna de mesta av efterfrågad information där. De får även pluspoäng för enkel digital skadeanmälan. Något vi däremot saknar är en app. Att deras kundtjänst inte har öppet under helger drar också ner betyget något.

ManyPets har bra omdömen. Dock inte “bäst i klassen”. Vi anser ändå att ManyPets kan vara ett mycket bra alternativ för dig som önskar försäkra din hund eller katt. Är du fortfarande osäker hänvisar vi till vår jämförelse av djurförsäkringar.

4.7

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.