Advisa eller Lendo

Lendo och Advisa har kommit att bli två av Sveriges mest ledande aktörer inom lån och finans. Det finns en hel del likheter mellan de båda företagen, men också många skillnader. Likheterna kan man hitta i bland annat kundsupport och hur tjänsterna fungerar. Men vilken är egentligen bäst och vilken bör man använda sig av när det är dags att ansöka om ett lån? Vi reder ut frågan!

Ibland har man inte tid att läsa igenom fullständiga recensioner och jämförelser och då kan det vara skönt att snabbt se vilka styrkor och svagheter som respektive låneförmedlare har.

Om Advisa

Advisa är en låneförmedling som har funnits på marknaden sedan år 2011. Här kan du ansöka om lån hos flera banker på en och samma gång, utan att det tas mer än en kreditupplysning på dig som låntagare. Utöver klassiska lån som privatlån kan du också hitta billån och samlingslån. Just samlingslån kan hjälpa dig att få en lägre månadskostnad. Tjänsten gör det möjligt för dig att kostnadsfritt kunna jämföra olika lån och långivare mot varandra. I dagsläget har över 270 000 människor använt sig av tjänsten.

Om Lendo

Lendo har funnits på marknaden lite längre än Advisa och lanserades år 2007. När deras tjänst kom ut på marknaden var det inte speciellt vanligt att jämföra lån helt kostnadsfritt. Detta bidrog till att Lendos tjänst snabbt blev populär och eftertraktad. I dagsläget är Lendo den absolut främsta låneförmedlaren för privatkunder och företag som är i behov av finansiering. Förutom att vara tillgänglig i Sverige så finns Lendo även i Finland, Danmark, Österrike, Norge och Spanien. Hur många kunder som Lendo har idag är svårt att säga. Men bolaget fortsätter att gå med stor vinst, vilket visar på ett fortsatt växande intresse.

Jämförelse av Advisa och Lendo

Advisa och Lendo hör till de största aktörerna på den svenska marknaden. Deras kunderbjudande är liknande men det finns vissa skillnader. Här jämför vi Adviso och Lendo så att det förhoppningsvis blir lättare för dig att hitta det bästa alternativet för dina förutsättningar.

Vilka långivare samarbetar de med?

Både Lendo och Advisa samarbetar med en rad olika långivare och banker. På så sätt kan de erbjuda sina kunder de bästa låneerbjudandena. Det finns flera gemensamma långivare hos de båda låneförmedlarna. Exempel på dessa är SVEA, Collector Bank, Swedbank, SEB, ICA-banken, Nordax Bank, Marginalen Bank och IKANO. Advisa har några fler samarbetspartners i ryggsäcken. Här kan du, utöver ovanstående, också hitta Nordnet Bank och Bank Norwegian. Varken Lendo eller Advisa har något samarbete med Handelsbanken i dagsläget.

Krav för att bli kund

För att du ska kunna ansöka om ett lån via Advisa eller Lendo behöver du först se till att uppfylla de krav och villkor som finns. Dessa grundkrav säkerställer att du är en låntagare med en god ekonomi och som kan hantera de utgifter som kommer med ett lån. När man tittar på hur kraven mellan de båda låneförmedlarna ser ut kan man se att de går ”på samma bana”. Med det menar vi att kraven är mycket lika varandra. Det enda som skiljer åt är de inkomstkrav som finns.

Hos både Lendo och Advisa behöver du vara minst 18 år gammal för att få ansöka och du får inte heller ha någon skuld hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar går dock bra. Inkomstkravet hos Advisa ligger på 10 000 kronor i månaden, medan Lendo endast kräver 8333 kronor i månaden.

Storlek på lån

Hur stort lån du kommer att kunna ansöka om är avgörande för vilken långivare som passar dig bäst. Det är viktigt att låneförmedlaren kan erbjuda det belopp som du är ute efter. Hos både Lendo och Advisa kommer du att kunna ansöka om ett konsumtionslån på mellan 5 000-10 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Hur mycket du kommer att få beviljat beror på hur bra inkomst och kreditvärdighet som du har. Även låneperioden är här detsamma. Du kan ansöka om ett lån med en löptid mellan 1-20 år.

Kundtjänst

Att ha en bra och välfungerande support är viktigt för att kunderna ska känna sig trygga. Även här presterar både Lendo och Advisa väldigt bra. Båda aktörerna håller öppet under helger. Vilka öppettider som gäller skiljer sig dock åt. Kontakt sker via telefon, vilket innebär att det inte finns någon live chatt som man kanske hade kunnat önska sig. Öppettiderna under helger för Advisa är 14:00-18:00. Lendo väljer att ha öppet mellan klockan 10:00 till 14:00. På sidor som Trustpilot kan man se att Advisa har fått en aning högre betyg från kunder. Orsaken till detta kan bero på bättre service eller snabbare svarstider.

Omdömen från kunder

Genom att läsa omdömen från tidigare kunder är det lättare för dig att veta vilken långivare som är mest uppskattad. Det innebär dock inte per automatik att långivaren kommer att passa dig personligen. Frågar du oss skulle vi säga att både Lendo och Advisa är ett riktigt bra val om du är i behov av ett lån. Fördelen med Lendo är att du även kan ansöka om ett företagslån. Fördelen med Advisa är att du kan ansöka om ett lägre minibelopp (5 000 kronor). Det gäller således att läsa igenom hemsidorna ordentligt. Vi rekommenderar att du även testar på kundsupport för att se hur väl den fungerar och hur snabb respons du får. I majoriteten av alla recensioner ligger Advisa i framkant och har fått ett aningen högre snittbetyg.

Övriga tjänster

Varken Lendo eller Advisa erbjuder några andra tjänster utöver låneförmedling. Det innebär att du t.ex. inte kommer att kunna använda aktörerna i något annat syfte än att jämföra lån inför en ansökan. Visst är det trots allt så att, utöver privatlån, erbjuder Advisa billån och Lendo företagslån, men större skillnader i tjänster än så finns inte.

Visst hade man kanske önskat att det fanns fler tjänster att tillgå. Men genom att nischa in sig specifikt på låneförmedling kan företagen få en spetskompetens som du som kund kan dra stor nytta av. Skulle det vara något som man kan benämna som en övrig tjänst är det förvisso deras rådgivning. Både Lendo och Advisa kan hjälpa dig att ta reda på vilken låneform som lämpar sig bäst för ditt ändamål.

Vanliga frågor om Advisa och Lendo

När du ska välja en låneförmedlare är det inte ovanligt att det uppstår frågor. Här nedan har vi samlat några av de vanligaste funderingar för respektive aktör.

FAQ – Advisa & Lendo

Vilka banker samarbetar Advisa med?

Advisa erbjuder ett stort utbud av många olika banker och långivare. Här hittar du bland annat SEB, Swedbank, Nordea, Collector Bank, ICA-banken, Marginalen Bank, Resurs Bank, Nordax Bank, Ikano Bank, Komplett Bank och många fler. Sammanlagt samarbetar Advisa med över 36 olika långivare för att kunna ge ett riktigt bra utbud.

Vem äger Advisa?

Det är inte ovanligt att ett företag kan stå bakom flera olika låneförmedlingstjänster, men när det kommer till Advisa är det endast Advisa AB som ligger bakom tjänsten. Det betyder att man har kunnat lägga 100 % fokus på att skapa en hemsida och tjänst som är enkel, trygg och användarvänlig.

Har Advisa bra omdömen från sina kunder?

När man tittar på omdömen från tidigare kunder kan man se att Advisa är en mycket uppskattad och populär tjänst att använda sig av. Majoriteten av alla omdömen är goda och många trycker på att kundservicen är i toppklass. De enstaka klagomål som vi hittar handlar främst om att företaget inte har lyckats sänka räntan eller månadskostnaden på kundernas redan befintliga lån. Gällande jämförelse fungerar de dock utmärkt.

Vilka banker samarbetar Lendo med?

Precis som med Advisa samarbetar Lendo med över 30 olika banker och långivare. I dagsläget finns 36 stycken ansluta långivare som kan erbjuda dig ett riktigt bra lån. Här hittar du bland annat SEB, Swedbank och Collector Bank, men även Marginalen Bank, Santander, ICA-banken, Lendify, Villabanken, Re:member och Wasa Kredit.

Vem äger Lendo?

Det är inga mindre än Schibstedkoncernen som ligger bakom låneförmedlingssajten Lendo. Detta företag är idag en av Nordens absolut största när det kommer till mediekoncerner. Orsaken till varför det är viktigt att veta vilken ägare som en låneförmedlare har är helt enkelt för att du inte ska göra ansökningar hos flera aktörer som ägs av samma företag. Skulle det vara så att du får sämre erbjudanden eller avslag på din ansökan hos en av aktörerna är sannolikheten stor att även nästa ger samma svar.

Har Lendo bra omdömen från sina kunder?

I nästan alla situationer när du läser omdömen om en tjänst eller företag kommer du att hitta blandade omdömen och Lendo är inget undantag. De allra flesta har dock bara goda saker att säga om låneförmedlare. Här kan du ansöka om snabba och smidiga lån med en support som är med dig från början till slut om du så skulle önska. Själva ansökan är mycket enkel att ta sig igenom och jämförelsen är detaljerad och tydlig.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 22

Inga betyg ännu

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.