SAMBLA

Recension & omdömen av Sambla

Sambla är en låneförmedlare som primärt hjälper privatpersoner att låna pengar utan säkerhet. Vi går här igenom Samblas tjänster och vad som gör deras erbjudande unikt. I vår recension tittar vi självfallet på både för- och nackdelar och granskar de omdömen Sambla tagit emot genom åren.

Lotsias recension av Sambla Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Sambla

Sambla

Star Star Star Star Star

Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Lånets löptid

1 - 20 år

Ränta

3.06 - 29.99 %

Låna 600 000 kr utan säkerhet
Låna 600 000 kr utan säkerhet
Samla lån och krediter
Samla lån och krediter
Endast en kreditupplysning hos UC
Endast en kreditupplysning hos UC
Jämför över 40 långivare
Jämför över 40 långivare
Anslutna långivare
>40
Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Lånets löptid
1 - 20 år
Ränta
3.06 - 29.99 %
Effektiv ränta
3.06 - 29.99 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
0 kr
Betyg TrustPilot
4,8

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 600 000 kr med 20 års löptid, nominell ränta 7.95 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 8.25 %. Totalt belopp att betala: 1 199 997 kr. Månadskostnad: 5 000 kr fördelat på 240 betalningstillfällen.

Ålderskrav på 18 - 70 år
Ålderskrav på 18 - 70 år
Ha en årsinkomst på minst 100 800 kr
Ha en årsinkomst på minst 100 800 kr
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år

Samblas tjänster och erbjudande

Sambla lånar inte själva ut pengar till sina kunder. Istället förmedlar de ansökningar till deras anslutna samarbetspartners. Att använda Samblas tjänst är helt kostnadsfritt för privatpersoner och ett väldigt effektiv sätt att jämföra olika privatlån med endast en kreditupplysning. Sambla kan assistera dig genom flera olika typer av lån. Nedan tittar vi närmare på det vanligaste formerna av lån där Sambla har ett intressant erbjudande.

Privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Denna typ av lån kan också kallas för blancolån eller konsumentkredit. Det är just denna typ av lån där Sambla har sitt fokus och de har idag 40 anslutna långivare som potentiellt sett kan erbjuda dig ett privatlån. Eftersom privatlån är lån utan säkerhet kan räntan från olika långivare variera en hel del. De utgår helt enkelt från en bedömning av din återbetalningsförmåga och här kan olika långivare ha helt olika syn på sin risk. Det kan därför finnas goda skäl att jämföra räntor och villkor från flera aktörer och det är här Sambla fyller en funktion.

Genom att använda Sambla kan du snabbt och enkelt få mängder av erbjudanden på privatlån. Du kan även få hjälp genom processen att välja det bästa privatlånet för dina förutsättningar. De maximala beloppet du kan ansöka om är 600 000 kr. Det finns dock inga garantier för att du kommer bli beviljad ett så pass stort privatlån. I din ansökan hos Sambla anger du också önskad återbetalningstid. Maximal löptid på privatlån via Sambla är idag 20 år. De flesta av de anslutna långivarna hos Sambla har dock en maximal återbetalningstid på 15 år.

Samlingslån

Tyvärr finns det många svenskar som samlat på sig flera mindre och dyra lån eller krediter. Även om det kan handla om lån på mindre belopp kan räntan och olika avgifter bidra till höga månadskostnader. Om du har hamnat i en sådan situation kan det eventuellt vara lönsamt att lösa ut dessa mindre lån och ersätta dem med ett större privatlån med en längre löptid. Denna typ av lån kallas ofta för ett samlingslån. De är egentligen ett vanligt privatlån men syftet är att lösa ut eventuella snabblån eller krediter från exempelvis kreditkort där räntan kan vara hög.

Sambla kan hjälpa dig med att samla dina lån. Du ansöker som ett vanligt privatlån hos Sambla men anger att syftet är att samla mindre lån. Sambla erbjuder sedan en personlig service där ni tillsammans går igenom de förslag du har fått. Om du har förutsättningar att få en bättre ränta är det sedan upp till dig att lösa ut befintliga lån och krediter. Eventuellt kan den långivare du väljer assistera dig med detta.

Bolån

Till skillnad från flera andra låneförmedlare kan Sambla även erbjuda sina tjänster inom bolån. De kan exempelvis hjälpa dig med att flytta ett befintlig bolån eller assistera om du önskar att omförhandla. Själva processen för just bolån är dock helt annorlunda än för privatlån. Sambla samarbetar också med helt andra långivare när det gäller bostadslån. 

Övriga lån

Om du besöker Samblas hemsida har de information om mängder av olika typer av lån. Det finns exempelvis sektioner för billån, båtlån, renoveringslån och mycket mer. Men även om det “paketeras” som specifika lån är det bara varianter av vanliga privatlån utan säkerhet. Oavsett om du väljer att ta ett privatlån för att finansiera en bil eller renovering av sommarstugan är detta något du vanligtvis inte behöver ange. Det kan dock finnas vissa låneförmedlare eller långivare som vill ha information kring syftet med lånet.

Anslutna långivare till Sambla

En styrka med Sambla som låneförmedlare är att de samarbetar med både många och varierande långivare. Bland sina partners märks storbanker som SEB och Nordea. Men de har även samarbeten med kreditinstitut som mer fokuserar på mindre konsumentkrediter. Just variationen av långivare bidrar till att Sambla kan erbjuda jämförelser av lån för både olika belopp och önskade löptider. Eftersom inriktningen på långivarna är olika kan det vara värt att påpeka att du knappast kommer få ett erbjudande från samtliga. Inte ens om din kreditvärdighet är väldigt hög.

Nedan har vi listat de långivare Sambla samarbetar med gällande privatlån.

AvidaBank Norwegian
BigbankBrixo
BroccCashbuddy
CollectorCredento
FerratumGoodCash
ICA BankenIKANO Bank
InstabankKomplett Bank
KonsumentkreditLea bank
LunarLån & Spar Bank
Marginalen BankMedMera Bank
MoankMoneyGo
NordaxNordea
Nordnet BankNorthmill Bank
NstartPrimal Capital
re:memberResurs Bank
RisicumSEB
SevenDay BankSVEA Ekonomi
TF BankThorn
TryggkreditWasa Kredit
Wästgöta Finans

Låna via Sambla

Att låna via Sambla är enkelt och går i regel väldigt snabbt. Kraven på dig som låntagare är dessutom relativt låga. Här går vi igenom vad som krävs och processen för en ansökan om ett privatlån. 

Ansökan

I regel är processen för en låneansökan hos Sambla som följer:

 1. Ansökan – Ansökan om lån via Sambla genomförs i ett okomplicerat formulär på deras hemsida. Du anger hur mycket du vill låna samt diverse personuppgifter och om du önskar att samla lån. Hela ansökan bör inte ta mer än 2-3 minuter.
 2. Erbjudanden – När Sambla tagit emot din ansökan tar de en kreditupplysning (via UC) och vidarebefordrar sedan din ansökan till de samarbetspartners som kan vara aktuella för just dina önskemål.
 3. Jämförelse – Du bör få dina erbjudanden inom 24 timmar. Sambla presenterar dem för en enkel jämförelse. Om du önskar kan Samblas rådgivare hjälpa dig med jämförelsen av de olika erbjudandena. 
 4. Signering & utbetalning – Hittar du ett lån som motsvarar dina förväntningar gällande ränta och villkor signerar du avtal med den valda långivare. Alltså inte med Sambla. Signering genomförs med BankID och utbetalningen av ditt lån genomförs i regel inom 1-2 bankdagar.

Det finstilta 

Variationen av lånebelopp, ränta och löptider kan variera mellan olika långivare. Men även om du inte nödvändigtvis får ett erbjudande av majoriteten av kreditinstitut och banker kan det ändå finnas stora fördelar med att använda dig av Samblas tjänst. Som du kan se nedan kan de hjälpa dig att jämföra lån med en väldigt stor variation gällande villkor:

 • Belopp: 5 000 – 600 000 kr
 • Ränta: 3,06 – 29,99 %
 • Löptid: 1 – 20 år
 • Utan UC: Nej
 • Ansökan med BankID: Ja
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras
 • Direktutbetalning: Nej
 • Uppläggningsavgift: 0 kr

Krav på låntagare från Sambla

Flera av Samblas anslutna långivare kan bevilja en låneansökan trots eventuella betalningsanmärkningar. Det finns dock vissa grundkrav för att låna via Sambla:

 • Du kan inte ha haft några skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna
 • Du behöver ha fyllt 18 år
 • Du behöver ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 12 månaderna
 • Du behöver ha en månadsinkomst på minst 8 400 kr
 • Du behöver ha ett giltigt BankID

Omdömen av Sambla

För att granska omdömen av Sambla har vi primärt använt oss av TrustPilot. Det finns förvisso en del nackdelar med TrustPilot men de omdömen som lämnas där kan ändå hjälpa oss förstå vad kunden uppfattar som bra och dåligt med Sambla.

Nedan har vi sammanställt ett par av de positiva omdömen som Sambla mottagit som vi bedömer vara representativa.

Bra mottagande och trevliga handläggare. Snabbt och enkelt. Tack Sambla!

Bob, TrustPilot

Jag upplevde ett bra bemötande, tydlig information och en tillgänglig kundtjänst. Lånet betalades ut på en dag. Jag är mycket nöjd!

Ann, TrustPilot

Mycket snabb återkoppling efter ansökan. Hade bra långivare att presentera. Bra kontakt efteråt och uppföljning. Rekommenderas varmt.

Cia, TrustPilot

Från de positiva omdömen som finns tillgängliga är det väldigt vanligt att Sambla kundservice och deras handläggare får goda betyg. Det faktum att det finns uppskattade rådgivare som kan hjälpa kunderna genom processen är så klart något som bör kännas betryggande.

Det finns dock kunder som inte har lika positiva upplevelser av Sambla. Ofta är det faktiskt kritik mot den personliga rådgivning som Sambla erbjuder.

Man får inte själv se bankernas erbjudande förens man kommer i kontakt med en rådgivare. Tyvärr dåligt! Det kan man hos andra!

Lavita, TrustPilot

Vår kommentar

Tittar vi uteslutande på TrustPilot har Sambla väldigt bra omdömen med en TrustScore på 4,8. Det är de få andra låneförmedlare som har uppnått. Det är också mycket duktiga på att bemöta både positiv och negativ kritik direkt. Det kan dock vara värt att påpeka att verifierade företag hos TrustPilot kan själva välja att bjuda in kunder för att lämna omdömen. Det är med andra ord inte sannolikt att de som lämnat omdömen faktiskt är representativa för alla Samblas kunder och deras erfarenheter. 

Sambla omdömen på TrustPilot

Sambla – Kundtjänst

Samblas kundtjänst och rådgivare har väldigt goda betyg. Letar du efter den bästa låneförmedlaren kan det vara just personalen som är utslagsgivande. Många samarbetar nämligen med samma banker så den största skillnaden är vanligtvis vilken erfarenhet man har på ett personligt plan.

Vill du komma i kontakt med Samba kundtjänst går det att maila eller ringa. Tyvärr finns det i dagsläget ingen chatt. Telefontider visas nedan.

Ordinarie öppettider

 • Måndag: 09:00 – 20:30
 • Tisdag: 09:00 – 20:30
 • Onsdag: 09:00 – 20:30
 • Torsdag: 09:00 – 20:30
 • Fredag: 09:00 – 17:00
 • Lördag: 12:00 – 16:00
 • Söndag: 12:00 – 16:00

Lunchstängt mellan 12:00-13:00

För- och nackdelar med Sambla

Om du funderar på ta ett privatlån kan det helt klart vara värt att jämföra olika erbjudande från banker och kreditinstitut. Att ansöka själv hos respektive bank kan vara både tidskrävande och dåligt för din kreditvärdighet eftersom varje långivare kommer begära en kreditupplysning. Att istället använda en låneförmedlare kommer spara dig tid och de tar enbart en kreditupplysning.

Sen finns det ju även specifika fördelar med att använda just Sambla som låneförmedlare. Till att börja med har de fler anslutna långivare än många av sina konkurrenter. De har även goda omdömen kring deras ansökningsprocess och den hjälp du kan få av deras rådgivare.

En nackdel med privatlån är du behöver räkna med en högre ränta än på ett lån med säkerhet, exempelvis ett bolån. Men är det just ett privatlån som verkar vara det bästa alternativet för din situation finns det få nackdelar med just Sambla. Den enda potentiella nackdelen med Sambla kan vara att du helt enkelt vill fatta ditt beslut helt själv. Ansöker du om lån via Sambla kommer deras rådgivare kontakta dig och det är inte alla som uppskattar den typen av hjälp när det rör sin privatekonomi.

Samblas konkurrenter

Det finns numera ett relativt stort utbud av låneförmedlare. Bland de mer välkända märks bland annat Advisa, Enklare, Lendo, Lånekoll och Zmarta. Just Advisa är ett varumärke som likt Sambla ingår i Sambla Group AB. 

Gäller din ansökan ett privatlån är dock skillnaderna mellan dessa aktörer relativt liten. Det kan så klart vara mindre skillnader gällande krav och vilka långivare de samarbetar med. Men i slutändan tror vi att det är primärt respektive bolags kundservice och handläggare som kommer att avgöra om du kommer bli nöjd. Och här har Sambla väldigt goda omdömen.

Bolagsöversikt – Sambla

Sambla lanserades 2014 och har sedan dess vuxit väldigt snabbt. De finns idag även i Norge, Finland och Danmark och har cirka 150 anställda. I Sverige har de kontor i Stockholm och Lund och de står under tillsyn av Finansinspektionen.

Bolagsnamn:Sambla Group AB
Org.nr:556974-8378
Registreringsår:2014
VD:Per Håkan Österström
Besöksadress:Strandvägen 5B, Stockholm
Omsättning (2021):631 621 (tkr)
Källa: Allabolag.se

Sambla – Vanliga frågor

Vår förhoppning är att du redan nu fått svaren på de flesta frågor du kan tänkas ha kring Sambla. Men känner du att något fortfarande känns oklart rekommenderar vi att du läser igenom våra svar på några av de vanligaste funderingarna kring denna låneförmedlare.

Sammanfattning & recension Sambla

Sambla är ett av flera alternativ för dig som letar efter en förmedlare av privatlån. Om just Sambla är det bästa alternativet för dig låter vi vara osagt. Men i våra recensioner av låneförmedlare granskar vi alltid anslutna långivare, kundomdömen, lånevillkor och kundtjänstens tillgänglighet. Förhoppningsvis kan vår recension ge dig ett bättre underlag för ett beslut kring vilken låneförmedlare som lämpar sig bäst för dina behov.

Recension Sambla

Lotsia

Lotsias recension av Sambla
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Lånevillkor
Kundtjänstens tillgänglighet

Sammanfattning

Sambla får toppbetyg av oss när det gäller anslutna långivare. Det är inte bara mängden utan även variationen. Väljer du Sambla är sannolikheten stor att du kommer få flera erbjudande att jämföra oavsett hur stort lån du ansöker om.

Att granska kundomdömen är något vi rekommenderar innan du väljer en låneförmedlare. Speciellt om du inte har några vänner eller bekanta som kan dela med sig av tidigare erfarenheter. Och när det gäller kundomdömen ligger Sambla i den absoluta toppen. Det vittnar om att det är måna om sina kunder och medvetna om vikten av goda recensioner.

När det gäller villkoren för Samblas erbjudande är det relativt liknande de andra större aktörerna på marknaden. Du kan maximalt låna 600 000 kr och kraven är mer eller mindre kutym. De har dock aningen lägre inkomstkrav än vissa av sina konkurrenter.

Du kan nå Samblas kundtjänst på flera olika sätt. Deras telefonnummer syns tydligt direkt på hemsidan och de har relativt generösa öppettider. Just kundtjänsten verkar också uppskattas utifrån det omdömen vi granskat.

4.8

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.