LENDO

Recension & omdömen av Lendo

Enligt Lendo själva är de Sveriges största jämförelsetjänst för privat- och företagslån. Huruvida detta är sant eller inte låter vi vara osagt. Det råder dock ingen tvekan om att de är en av de mest välkända låneförmedlarna på den svenska marknaden. Men vad är det som gjort Lendo så framgångsrikt?

Här går vi igenom Lendos olika tjänster och erbjudanden. Vi granskar deras villkor och för vem Lendos tjänster kan vara ett intressant alternativ. Som alltid presenterar vi både för- och nackdelar.

Lendo - låneförmedlare Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Lendo

Lendo

Star Star Star Star Star

Lånebelopp

10 000 - 600 000 kr

Lånets löptid

1 - 15 år

Ränta

4.70 - 33.75 %

Sveriges ledande låneförmedlare
Sveriges ledande låneförmedlare
Samla små lån och krediter
Samla små lån och krediter
40 anslutna långivare
40 anslutna långivare
Betalningsanmärkningar accepteras
Betalningsanmärkningar accepteras
Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet
Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet
Anslutna långivare
>40
Lånebelopp
10 000 - 600 000 kr
Lånets löptid
1 - 15 år
Ränta
4.70 - 33.75 %
Effektiv ränta
4.70 - 33.75 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
0 kr
Betyg TrustPilot
4,7

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Ålderskrav på 18 - 70 år
Ålderskrav på 18 - 70 år
Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr
Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Folkbokförd i Sverige de senaste 12 månaderna
Folkbokförd i Sverige de senaste 12 månaderna

Lendos tjänster och erbjudande

Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och anses av många vara den bästa låneförmedlaren. Lendo är alltså inte en långivare. Istället hjälper de både privat- och företagskunder att jämföra lån från deras partners.

Privatlån

Lendos primära erbjudande är att jämföra olika privatlån. Dessa lån kallas även för blancolån och kräver ingen säkerhet från låntagaren. Går du via Lendo kommer de vidarebefordra din ansökan till sina samarbetspartners som förhoppningsvis kommer återkoppla med ett bra erbjudande. Eftersom det handlar om blancolån är det maximala beloppet på ett lån via Lendo begränsat till 600 000 kr. Observera att räntan kan variera väldigt mycket. Den sätts utifrån dina individuella förutsättningar och då du inte har någon säkerhet kommer den vara högre än på exempelvis ett bolån. 

Företagslån

Till skillnad från flera andra låneförmedlare erbjuder Lendo även jämförelse av företagslån. Principen är densamma som med privatlån. Det vill säga att du genomför en ansökan hos Lendo som sedan vidarebefordrar den till sina samarbetspartners. Det finns dock flera skillnader. Exempelvis är det helt andra samarbetspartners som Lendo jobbar med när det gäller företagslån. Själva ansökan skiljer sig också en hel del. Sen finns heller inte begränsningen på 600 000 kr. Är du ett företag kan du ansöka om ett lån till ditt företag från 50 000 kr upp till 3 000 000 kr. 

Samlingslån

En form av privatlån som Lendo erbjuder är så kallade samlingslån. Vad detta innebär är att du samlar flera mindre lån och krediter till ett större privatlån. Detta kan vara lönsamt om du exempelvis har avbetalningar på ditt kreditkort eller tagit flera snabblån. Denna typ av lån och krediter har vanligtvis en väldigt hög ränta. Genom att lösa ut dessa lån och ersätta dem med ett lån kan många kunder sänka sina lånekostnader. Det är dock inte garanti att du kommer få en bättre ränta om du samlar dina lån. Det beror helt på dina förutsättningar och din kreditvärdighet.

Bolån

Om du söker bolån eller önskar att flytta ditt befintliga bolån kan Lendo hjälpa dig. Även här kan du via en ansökan få flera erbjudanden presenterade. Det är sedan upp till dig att jämföra och välja om du vill gå vidare med något av förslagen. Lendos erbjudande gällande bolån är idag uppdelat i tre delar:

 • Flytta bolån
 • Nytt bolån
 • Lånelöfte

Övrigt

Utöver ovan nämnda tjänster marknadsför Lendo även andra typer av lån på sin hemsida. Exempelvis har de specifik information om billån och båtlån. Det är dock viktigt att påpeka att deras erbjudande gällande dessa typer av lån i realiteten är blancolån. 

Anslutna långivare till Lendo

Som låneförmedlare är det självfallet av yttersta vikt att anslutna långivare är både många och varierande. Detta så att du som kund får ett stort utbud av förslag att jämföra mellan. Lendo har väldigt många anslutna långivare som också skiljer sig åt beroende på om du är intresserad av ett privatlån, företagslån eller bolån.

Långivare för privatlån

Flest anslutna långivare har Lendo när det gäller privatlån. Nedan har vi listat de potentiella banker och kreditinstitut du kan få ett erbjudande från ifall du ansöker om ett privatlån via Lendo.

Avida FinansBank Norwegian
BigBankBRAbank
BrixoBrocc
CashbuddyCollector Bank
CredentoDNB
EuroloanFerratum
GoodCashICA Banken
Ikano BankInstabank
Komplett BankKonsumentkredit
LunarLån & Spar Bank
Marginalen BankMedMera Bank
MoankMoneyGo
NordnetNorthmill Bank
NstartNordax
re:memberResurs Bank
RisicumRocker
SantanderSEB
SevenDay BankSvea Bank
SwedbankTF Bank
Thorn PrivatlånTryggkredit
Wasa Kredit


Långivare för företagslån

Utbudet av långivare för företagslån är betydligt mindre. Går du via Lendo för att ansöka om ett företagslån vidarebefordrar de er ansökan till följande banker och långivare.

ApprovaAros Kapital
AvidaCapcito
CapitalBoxCorpia
CrediNordFedelta
FinlyFroda
FundingPartnerIMH Finans
Marginalen BankMynt
OPR-FöretagslånQred
Resurs BankSvea Bank

Ansöka om lån via Lendo

Det går alltså att ansöka om flera olika typer av lån via Lendo. Processen för ansökan skiljer sig en aningen åt beroende på vilken typ av lån du är intresserad av. Nedan går vi igenom processen för att ansöka om ett privatlån via Lendo.

 1. Ansökan – Själva ansökan görs via ett enkelt formulär på Lendos hemsida. Där anger du önskat lånebelopp, dina personuppgifter, önskad lånetid samt om du vill samla lån. Du identifierar dig med BankID. Själva ansökan bör inte ta mer än ett par minuter.
 2. Kreditupplysning – Lendo kommer sedan behandla din ansökan och ta en kreditupplysning på dig via UC.
 3. Vidarebefordran – Lendo skickar därefter vidare din ansökan och kreditupplysning till sina samarbetspartners.
 4. Erbjudanden – Du kommer sedan få erbjudande utifrån din ansökan från Lendos samarbetspartners. Några erbjudanden kommer du eventuellt få inom bara ett par minuter.
 5. Jämförelse – Nu är det dags att jämföra de erbjudanden du har fått. Här kan Lendos kundtjänst hjälpa dig om du känner att du behöver assistans.
 6. Digital signering – Om du hittar ett erbjudande du är nöjd med signerar du avtalet digitalt. Observera att det är långivaren du ingår avtal med. Inte med Lendo.

En stor styrka med Lendos erbjudande är att det är snabbt och enkelt. Att det bara tas en kreditupplysning är också positivt för din kreditvärdighet. Det finns dock de som önskar söka lån utan UC och det är inte möjligt med Lendo.

Det finstilta – privatlån

Om du är intresserad av att söka ett privatlån via Lendo är det viktigt att ha rätt förväntningar. Det finns så klart begränsningar gällande både belopp och löptid. Räntan kan också vara hög beroende på din kreditvärdighet. Det kommer dessutom vara nödvändigt att ha ett giltigt BankID. Nedan har vi sammanställt det finstilta gällande de privatlån du kan ansöka om via Lendo.

 • Belopp: 10 000 – 600 000 kr
 • Ränta: 4.70 – 33.75 %
 • Löptid: 1 – 15 år
 • Utan UC: Nej
 • Ansökan med BankID: Ja
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras
 • Direktutbetalning: Nej
 • Uppläggningsavgift: 0 kr

Krav på låntagare från Lendo

Att ansöka om ett privatlån via Lendo är inte speciellt komplicerat. Det finns dock vissa grundkrav du behöver uppfylla för att Lendo ska behandla en ansökan på ett privatlån över 30 000 kr.

 • Du behöver vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
 • Ha en fast inkomst från pension eller arbete på över 120 000 kr
 • Vara fri från skulder från Kronofogden de senaste 6 månaderna
 • Du behöver vara minst 18 år

Lendos grundkrav är ganska standard för låneförmedlare av privatlån. Just inkomstkravet är dock aningen högre än hos exempelvis Advisa.

Omdömen av Lendo

Lendo var den första låneförmedlaren på den svenska marknaden. Idag finns det dock flera aktörer och det kan vara svårt att utse en som bästa låneförmedlare. De största förmedlarna har liknande erbjudande och en jämförelse är därför inte helt enkel. Ett sätt att faktiskt skilja dem åt är att granska de omdömen de tagit emot genom åren. Tittar vi lite närmare på Lendos omdömen och recensioner är de mestadels positiva. Bland de positiva omdömena märks oftast att kunder tycker att Lendo erbjuder en enkel och smidig tjänst

Snabb återkoppling! Kändes professionellt. Första gången jag använder en liknande tjänst och jag är mycket positivt överraskad

Rickard, TrustPilot

Fick hjälp med att sänka mina utgifter för räntor och amorteringar med sammanlagt drygt 1000 kronor per månad!

Mattias, Google

Många av de som skrivit omdömen berömmer också Lendos kundtjänst. Det är dock inte enbart positiva tongångar. Bland negativa omdömen märks bland annat påståenden om vilseledande reklam.

Mycket vilseledande reklam då Lendo inte själva sätter varken lånevillkoren eller räntan på lånen.

Jennifer, TrustPilot

Kommentar

Lendo har i regel väldigt bra omdömen. Visst finns det kunder som delar med sig av dåliga erfarenheter men deras snittbetyg på exempelvis TrustPilot hör till de bättre i branschen. Det är också duktiga på att bemöta både bra och dåliga omdömen.

Lendo omdöme på TrustPilot

Lendo – Kundtjänst

Något som verkligen kan vara avgörande ifall du har en bra eller dålig erfarenhet av låneförmedlare är deras kundtjänst. Just Lendos kundtjänst verkar vara mycket uppskattad. I alla fall om vi utgår från tillgängliga omdömen. Lite beroende på vilken typ av hjälp du är ute efter har de också relativt generösa telefontider. För privatlån gäller följande tider för telefonsupport.

Ordinarie öppettider

 • Måndag – Torsdag: 08:00 – 20:00
 • Fredag: 09:00 – 17:00
 • Lördag: 10:00 – 14:00
 • Söndag: 10:00 – 14:00

Du kan också nå Lendos kundtjänst via Facebook eller email.

För- och nackdelar med Lendo

Det finns flera potentiella fördelar med att använda sig av Lendos tjänster. Den kanske främsta är att det möjliggör för en enkel lånejämförelse med endast en kreditupplysning. Det kan också finnas stor nytta med att faktiskt kunna fråga deras kundtjänst om råd och hjälp. Villkor för lån kan ibland vara komplicerade och sällan helt självklara för alla. 

Vi känner dock att det är viktigt att påpeka att just privatlån kan ha en väldigt hög ränta. Har du redan dålig kreditvärdighet kan det vara värt att överväga om du verkligen behöver låna mer. I slutändan är det faktiskt så att just dyra lån kan vara en börda som är svår att bli fri från. Om just Lendos erbjudande är bra eller dåligt beror dock på din unika ekonomiska situation. Har du exempelvis redan många dyra smålån kan de finnas pengar att spara om du kan få ett mer förmånligt samlingslån.

Alternativ till Lendo

Lendo var den första låneförmedlaren på den svenska marknaden. Idag finns det dock mängder av andra aktörer som erbjuder liknande tjänster. Bland de mer välkända märks bland annat Advisa, Enklare.se och Sambla. Är du intresserad av vilka skillnader det finns mellan olika låneförmedlare är det något du kan hitta här på Lotsia. Vi har bland annat genomfört en större jämförelse där vi granskar Sveriges bästa låneförmedlare.

Bolagsöversikt – Lendo

Lendo AB ingår i en koncern med 29 bolag. Koncernmoderbolaget är Schibsted Asa. Nedan har vi sammanställt en grundläggande bolagsöversikt:

Bolagsnamn:Lendo AB
Org.nr:556515-1627
Registreringsår:1995
VD:Carl Abraham Oskar Brynielsson
Besöksadress:Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
Omsättning (2021):713 680 (tkr)
Källa: Allabolag.se

Lendo – Vanliga frågor

Lendo hör som sagt till de största aktörerna på den svenska marknaden idag. Många känner till bolaget men det kan ändå finnas en del frågor och funderingar. Nedan försöker vi därför svara på några av de vanligaste frågorna kring Lendo.

Sammanfattning och recension Lendo

Lendo är kanske den mest kända av Sveriges låneförmedlare. Om de är bäst för just dig kan dock bero på flera faktorer. Inte minst på vilken typ av lån eller tjänst du är intresserad av. När vi granskar låneförmedlare tycker vi dock att det är värt att jämföra anslutna långivare, kundomdömen, lånevillkor och kundtjänstens tillgänglighet. I vår recension av Lendo har vi därför begränsat oss till just detta.

Recension Lendo

Lotsia

Lendo
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Lånevillkor
Kundtjänstens tillgänglighet

Sammanfattning

Lendo ligger helt klart i toppen när det gäller anslutna långivare. Både till antalet och variation. Går du via Lendo har du de bästa möjligheterna att få flera erbjudanden från en variation av långivare.

För att vara en så pass stor aktör har Lendo väldigt bra kundomdömen. Det är också tydligt att de verkligen anstränger sig för att möta sina kunder i flera olika kanaler. Just goda kundomdömen är något vi värdesätter lite extra när vi skriver recensioner av låneförmedlare.

När det gäller lånevillkor och krav från Lendo är de väldigt liknande andra ledande aktörer. De har dock ett aningen högre inkomstkrav än exempelvis Advisa. Detta kan vara ett potentiellt hinder för vissa potentiella kunder.

Att du kan nå Lendos kundtjänst via telefon under både lunchtid och helger ger pluspoäng. Dessutom har deras kundtjänst väldigt goda omdömen. Kvalitén och tillgängligheten på kundtjänst är inte sällan vad som särskiljer olika låneförmedlare.

Enligt oss är Lendo ett bra val om du vill prova en låneförmedlare. Det är en av de största aktörerna med gott renommé. Deras tjänst är dessutom gratis för dig att pröva.

4.8

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.