NORTHMILL

Recension & omdömen av Northmill

Northmill är en bank som erbjuder ett flertal olika finansiella tjänster. I vår recension granskar vi deras olika erbjudanden med lite extra fokus på deras kontokredit.

Recension Northmill Bank Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Northmill

Flexibel kontokredit

Northmill

Star Star Star Star Star

Lånebelopp

1 000 - 50 000 kr

Lånets löptid

5 - 72 månader

Ränta

7.90 - 25.90 %

Låna pengar via kontokredit
Låna pengar via kontokredit
Kostar bara vid användning
Kostar bara vid användning
Över 200 000 kunder
Över 200 000 kunder
Erbjuder samlingslån
Erbjuder samlingslån
Lånebelopp
1 000 - 50 000 kr
Lånets löptid
5 - 72 månader
Ränta
7.90 - 25.90 %
Effektiv ränta
9.22 - 32.74 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
Creditsafe
Uppläggningsavgift
195 kr
Administrationsavgift
19 kr
Direktutbetalning
Ja

Räkneexempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Ålderskrav på 18 år
Ålderskrav på 18 år
0 kr i inkomstkrav
0 kr i inkomstkrav
Svenskt personnummer
Svenskt personnummer
Giltigt BankID
Giltigt BankID
Till ansökan Hänglås

Northmill

Northmills tjänster och erbjudande

Northmill Bank AB grundades 2006 och har genom åren utökat sitt utbud av olika tjänster. Nedan tittar vi närmare på de delar av Northmills erbjudande som vi anser lite extra intressanta för potentiella kunder.

Kontokredit

Northmill erbjuder en så kallad kontokredit med en kreditgräns på 50 000 kr. Om du blir beviljad en kontokredit kan du sedan snabbt låna det belopp du behöver så länge det är inom din kreditgräns. Du betalar bara för den delen av krediten som du utnyttjar. Att ha en kontokredit kan ses som en buffert som skyddar mot oförutsedda utgifter. Enligt oss kan Northmills kontokredit vara ett bra och billigare alternativ till ett snabblån.

Samlingslån

Är du i en situation där du har flera mindre lån och dyra krediter kan det finnas pengar att spara genom att ersätta dem med ett så kallat samlingslån. Northmill erbjuder ett samlingslån som de kallar Reduce. Detta lån gör det möjligt att samla lån och krediter upp till 300 000 kr. Det finns dock inga garantier för att du kommer kunna sänka dina kostnader. Det beror helt på dina individuella förutsättningar och befintliga lån. En ansökan för Reduce är dock kostnadsfri.

Privatlån

En kontokredit kan på sätt och vis ses som en typ av privatlån. Gränsen är dock på 50 000 kr och det kan ibland finnas behov av ett större privatlån. Northmill erbjuder idag större privatlån. Dock enbart genom sina samarbetspartners som idag är några av de större låneförmedlarna. Så vill du ansöka om ett privatlån från Northmill gör du det enklast via Axo, Advisa, Lendo, Likvidum, Sambla eller Zmarta.  

Försäkringar

Om du har en kredit eller lån hos Northmill erbjuder de dig att teckna en försäkring. Så som försäkringen fungerar är att om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjuk tar försäkringen över betalningen av din kredit eller lån. Kostnaden för försäkringen är beroende på om du har ett samlingslån, privatlån eller kontokredit. Oavsett ditt engagemang ställer Northmill följande krav för att du ska kunna teckna försäkringen:

 • Du behöver stå till arbetsmarknadens förfogande.
 • Du har fyllt 18 år men är inte äldre än 68 år.
 • Du egenföretagare med anslutning till A-kassa eller har en anställning sedan minst tre månader.

Northmill-kortet

Northmill erbjuder även ett debetkort som de kallar för Northmill-kortet. Kortet är helt fritt från avgifter. Har du kortet finns även möjligheten att “fylla på det” genom att ansöka om deras kontokredit. Kortet blir då mer likt ett kreditkort och då kommer det tillkomma avgifter för den del av krediten som du eventuellt nyttjar. Om du önskar kan du dessutom lägga till kortet till Apple Pay.

Northmill app

Något vi gillar med Northmills erbjudande är deras app. Är du kund hos Northmill kan du genomföra de flesta ärenden på ett snabbt och effektivt sätt i appen. Du kan exempelvis hålla koll på dina fakturor, ansöka om samlingslån och aktivera Apple Pay för ditt Northmill-kort. Appen är gratis och finns självfallet för både iOS och Android.

Northmill app

Ansök om kontokredit från Northmill

Just kontokrediten är den del vi anser vara lite extra intressant i Northmills erbjudande. Här går vi igenom hur du ansöker om krediten, vilka villkor du kan förvänta dig och vilka krav Northmill har på sina kunder.

Ansökan

Processen för ansökan om Northmills kontokredit ser ut som följer:

 1. Ansökan – Själva ansökan genomförs på Northmills hemsida. Där anger du hur stor kredit du önskar. Du kan maximalt låna 50 000 kr.
 2. Personuppgifter – Du behöver sedan ange diverse personuppgifter. Du identifierar dig själv med BankID.
 3. Kreditupplysning – Northmill tar initialt en kreditupplysning via Creditsafe. Möter du deras krav kommer de sedan ta en kreditupplysning via UC. 
 4. Besked – Du kommer sedan få ditt besked direkt på skärmen och potentiellt sett kan du få ditt lån utbetalt samma dag om du accepterar deras villkor.

Lånevillkor

Northmill tillämpar individuell räntesättning som grundar sig i ditt kreditbetyg.

Lånebelopp:1 000 – 50 000 kr
Lånets löptid:5 – 72 månader
Ränta:7.90 – 25.90 %
Effektiv ränta:9.22 – 32.74 %

Avgifter

Utöver själva räntan kan det tillkomma diverse kostnader i form av olika avgifter. Just avgifterna kan bli en potentiell stor andel av kostnaderna för krediten så det är viktigt att vara medveten om dem.

Uppläggningsavgift:195 kr
Aviavgift:19 kr per månad
Uttagsavgift:195 kr
Påminnelseavgift:60 kr
Förseningsavgift:190 kr
Dröjsmålsränta:Gällande ränta plus 12%

Krav på låntagaren från Northmill

Kraven från Northmill för att kunna ansöka om en kontokredit är förhållandevis låga. Du kan exempelvis ha betalningsanmärkningar och de har heller inga krav gällande inkomst. Du behöver dock ha fyllt minst 20 år, vara folkbokförd i Sverige och ha ett giltigt BankID.

 • OBS – Eventuella betalningsanmärkningar eller låg inkomst påverkar ditt kreditbetyg negativ. Det kan därför leda till att du blir erbjuden en sämre ränta.

Omdömen av Northmill

I våra recensioner av banker och låneförmedlare har vi som vana att granska deras kundomdömen. För omdömen har vi primärt kontrollerat de som finns tillgängliga hos TrustPilot. Nedan kan du se ett par exempel på omdömen som vi bedömer vara representativa.

Det gick snabbt och enkelt att få låna med Northmill. När jag haft funderingar så har kundtjänst i chatten varit supersnabba och smidiga.

Jessica, TrustPilot

Trevliga, snabb hjälp och bra service. Ger den information du behöver och ser till att alla blir så nöjda som möjligt.

Anita, TrustPilot

Kommentar

Northmill har enastående kundomdömen. Av de banker som finns representerade hos TrustPilot är det faktiskt Northmill som har högst betyg. När vi granskat tillgängliga omdömen är det tydligt att Northmill uppskattas för sin service och att det deras process är snabb och effektiv när du behöver låna pengar.

Omdömen av Northmill på Trustpilot

Omdömen av Northmills app

För vår recension av Northmill har vi även granskat omdömen av deras app. Nedan kan du se ett par exempel på användaromdömen.

Fantastisk app och bra användarvänlighet.

Lina, App Store

Mycket enkel att använda och schysst design. En bra bank app!

Norrsten, App Store

Kommentar

Appen har bra betyg men de utmärker sig inte i jämförelse med andra appar för finansiella tjänster. Vi anser dock att det är ett bra komplement till de låntagare som vill ha möjligheten att hantera sina bankärenden utan att behöva kontakta en kundservice via mail eller telefon.

Northmill – Kundtjänst

Behöver du komma i kontakt med Northmills kundtjänst finns det ett par olika alternativ. Via hemsidan kan du chatta med dem för snabba svar. Det går självfallet även bra att maila till dem och önskar du prata med kundtjänst har de följande öppettider:

Ordinarie telefontider

 • Måndag: 08:00 – 19:00
 • Tisdag: 08:00 – 19:00
 • Onsdag: 08:00 – 19:00
 • Torsdag: 08:00 – 19:00
 • Fredag: 08:00 – 19:00
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt

Du kan även begära återuppringning

För- och nackdelar med Northmill

Vilka respektive för- och nackdelar det finns med Northmill beror lite på vilken av deras tjänster du är intresserad av. En fördel som gäller oavsett tjänst är att Northmill har en relativt lång erfarenhet och har hittills hjälpt 200 000 kunder. De har också väldigt goda omdömen. 

Behöver du låna pengar snabbt anser vi även att Northmill har bra villkor genom sin kontokredit. De har också förhållandevis låga krav för att låneansökan ska beviljas. Kontokrediten är dock begränsad till 50 000 kr och är du i behov av ett större lån finns det många andra alternativ som kan vara värda att överväga. För större privatlån rekommenderar vi att du ansöker via en låneförmedlare. Flera av dem har också Northmill som en ansluten långivare. Genom att gå via en låneförmedlare kan du då jämföra Northmills erbjudande med deras konkurrenter samtidigt som det bara tas en kreditupplysning.

Alternativ till Northmill

Det finns ett flertal olika alternativ till alla av Northmills tjänster. När det gäller deras kontokredit kan ett alternativ vara ett så kallat snabblån. Dessa är dock i regel högkostnadskrediter och har du möjlighet att bli beviljad en kontokredit hos Northmill tycker vi att det är ett bättre alternativ. Det går även att se ett kreditkort som ett alternativ till Northmills kontokredit. Om det är ett bättre alternativ beror dock mycket på ditt konsumtionsbeteende. Har du exempelvis höga drivmedelskostnader kan ett bensinkort vara en mer förmånlig lösning än en renodlad kontokredit.

När det gäller samlingslån och privatlån finns det mängder av andra alternativ till Northmill. För båda dessa typer av lån anser vi att du bör jämföra olika långivare med Northmill. Enklast gör du detta genom att ansöka om lånet via en låneförmedlare som har Northmill som ansluten långivare.

Bolagsöversikt – Northmill

Northmill Bank AB grundades 2006 och står under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas av lagen om bank- och finansieringsrörelse. De har idag cirka 150 anställda och Northmill Group AB har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Polen.

Bolagsnamn:Northmill Bank AB
Org.nr:556709-4866
Registreringsår:2006
VD:Tord Björn Topsholm
Besöksadress:Regeringsgatan 20, Stockholm
Omsättning (2021):381 678 (tkr)
Källa: Allabolag.se

Northmill – Vanliga frågor

Northmill Bank är numera en väletablerad aktör på den svenska marknaden. Det finns dock många som inte känner till dem. Därför har vi här sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna om bolaget och deras tjänster.

Sammanfattning & recension Northmill

Northmill har som sagt ett flertal intressanta tjänster inom både lån och sparande. I vår recension har vi dock begränsat oss till deras kontokredit samt bolagets och deras kundtjänsts allmänna omdömen och tillgänglighet.

Recension Northmill

Lotsia

Recension av Northmill Bank
Vårt betyg
Kundomdömen
Lånevillkor
Tillgänglighet

Sammanfattning

Enligt oss är villkoren för Northmills kontokredit mycket bra. Speciellt i jämförelse med de många andra varianter av snabblån som finns tillgängliga. Räntan är förvisso relativt hög men betydligt bättre än många andra alternativ när du behöver låna pengar snabbt. Kraven på dig som låntagare är också väldigt låga men har du dålig kreditvärdighet kommer du dessvärre behöva räkna med en sämre ränta.

När det gäller tillgänglighet får Northmill bra betyg från oss. Ett lite avdrag blir det dock på grund av att du inte kan nå deras kundtjänst via telefon under helgen. Detta kompenseras dock av en bra app där du kan uträtta många av dina ärenden själv. Det finns också svar på de flesta potentiella frågorna på deras hemsida.

Northmill har bland de bästa omdömena bland samtliga svenska banker. Det går förvisso att “manipulera” omdömen men bara till en viss utsträckning. Enligt oss är goda kundomdömen en bra garant för en bra service och tjänst.

4.7
Skribent
Foto av författare
Susanna Hellgren
Susanna har en solid bakgrund inom kundservice hos en av Sveriges största låneförmedlare, en erfarenhet som ger henne unika insikter i finansbranschen. Idag är Susanna en skribent hos Lotsia som specialiserar sig på artiklar om privatekonomi och lån.

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.