Snabblån

Ibland kan det finnas ett behov av mindre lån som har förutsättningar att beviljas snabbt. Det finns självfallet en del nackdelar med dessa typer av krediter men de kan också vara ett smidigt sätt om du snabbt behöver tillgång till pengar.

Jämför snabblån

Nedan har vi listat några av de populäraste alternativen av långivare när det gäller snabblån. 

[adservice-comparison-feed feed=snabblan-lotsia]

Läs gärna vår jämförelse av snabblån i på Cision!

Vanliga villkor för snabblån

Till skillnad från många andra privatlån är det normalt sätt lite enklare att bli beviljad ett snabblån. Skälet till detta är så klart att det rör sig om mindre belopp vilket i sin tur innebär en mindre risk för långivaren. Det finns dock vissa villkor som är vanliga när det gäller att få sin ansökan till ett snabblån beviljat:

  • Du behöver vara minst 18 år gammal
  • Du behöver vara folkbokförd i Sverige och vara en svensk medborgare
  • Inga registrerade skulder hos Kronofogden
  • Inneha ett Bank ID eller registrerat mobilabonnemang
  • Ha en fast inkomst

Villkoren ovan är vanliga hos de flesta långivare. Det kan dock förekomma vissa skillnader men räkna med att du kommer behöva uppfylla dessa villkor för att få ett beviljat snabblån.

Vanliga frågor om snabblån

Om du funderar på att ansöka om ett snabblån kan det säkert finnas en och annan fråga eller fundering. Vi har därför sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna om snabblån.

Vad är skillnaden på ett snabblån och ett SMS-lån?

Det är faktiskt ingen skillnad på ett snabblån och ett SMS-lån. När dessa typer av lån började bli tillgängliga i Sverige var det vanligt att man ansökte via SMS och det blev därför vanligt att de kallades just för SMS-lån. Idag är det absolut vanligast att man ansöker om lånet med hjälp av Bank ID.

Hur fungerar ett snabblån?

Ett snabblån fungerar i regel som ett helt vanligt lån med skillnaden att det gäller betydligt mindre belopp med en kort löptid.

Kan jag ta snabblån om jag har betalningsanmärkningar?

Om du har betalningsanmärkningar kommer du få det betydligt svårare att bli beviljad ett bolån eller billån. När det gäller snabblån rör det sig dock om betydligt mindre belopp och flera långivare beviljar lån till kunder som har betalningsanmärkningar. Dina villkor kan dock bli sämre.

Källor & vidare läsning

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.