RECENSIONER

Recensioner av långivare & låneförmedlare

Det finns idag ett stort utbud av både långivare och låneförmedlare. Allt från större banker till mindre kreditinstitut. Deras tjänster och inriktning varierar också en hel del. Som konsument kan det därför vara svårt att välja rätt alternativt. 

Vår ambition är att här skriva objektiva recensioner av några av de största aktörerna på marknaden. Förhoppningsvis kan dessa recensioner guida dig till ett både enklare och bättre val. Oavsett om du är ute efter en lämplig långivare eller letar efter den bästa låneförmedlaren för just dina behov.

Bolag vi recenserar

Det bolag vi recenserar här på Lotsia är antingen långivare eller låneförmedlare. Deras inriktning och utbud kan dock variera en hel del. Det kan handla om aktörer som specialiserar sig på så kallade snabblån till större banker som primärt fokuserar på företagslån. Syftet med denna variation är att hjälpa dig som vill låna pengar. Oavsett om det är ett mindre snabblån, samlingslån eller ett större företagslån. 

Recensioner av långivare

Flera av de bolag vi recenserar är idag välkända aktörer. Inte sällan marknadsledare inom sin nisch. Detta betyder inte att allt är positivt. I våra recensioner försöker vi belysa både för- och nackdelar med respektive långivare eller låneförmedlare. Förvisso är många för- respektive nackdelar beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Men förhoppningsvis kommer du få bättre förutsättningar att göra ett välinformerat val.

Grunder för våra recensioner

Alla våra skribenter har en lång erfarenhet av att utvärdera och bedöma olika finansiella aktörer. Vi genomför dock inte några faktiska tester eller utför några egna kundundersökningar. Grunderna för våra recensioner är istället en noggrann granskning av bolagens erbjudanden tillsammans med vilka kundomdömen de har mottagit.

Bolagets erbjudande

En central del i våra recensioner är en noggrann granskning av respektive bolags erbjudande. Det gäller allt från nivåer på ränta till vilka krav de har på sina låntagare. Det finns så klart mängder av andra faktorer som påverkar om en långivare har ett attraktivt erbjudande för just dig. När det gäller låneförmedlare är det dessutom andra delar i erbjudandet som är intressanta att jämföra. Exempelvis vilka långivare de samarbetar med.

Vår ambition är inte att enbart belysa för- och nackdelar med olika bolags erbjudanden. Vi vill också guida dig som konsument till det bästa valet utifrån dina egna förutsättningar. Eftersom vi alla har olika preferenser och ekonomiska förutsättningar kan det finnas stora variationer kring vad som faktiskt är det bästa valet.

Bolagets omdömen

Att enbart granska bolagets erbjudande kan potentiellt bli aningen missvisande. Ett bra komplement, enligt oss, är att även granska bolagets kundomdömen. Just kundomdömen kan vara fantastiska för att upptäcka både för- och nackdelar med en specifik långivare. Faktiska kunders erfarenheter kan ge en bra inblick i allt från bolagets kundtjänst till om de uppfyller sina övriga löften.

Källor för omdömen

Det finns numera flera olika källor för kundomdömen som är tillgängliga för oss alla. För våra recensioner har vi primärt granskat omdömen som finns tillgängliga via TrustPilot, Reco och Google Reviews. Även dessa källor har sina för- och nackdelar men tillsammans kan de ge en bra inblick i olika företags förmåga att möta sina kunders förväntningar.

  • OBS –  Det är viktigt att vara medveten om att kundomdömen som ges på exempelvis TrustPilot inte alltid är från ett representativt urval av ett bolags kunder. Verifierade bolag på TrustPilot kan själva styra vilka kunder de aktivt ber om omdömen från. 

Vanliga frågor

Nedan har vi sammanställt svaren på några av de frågor vi mottagit angående våra recensioner.

Skribent
Foto av författare
Susanna Hellgren
Susanna har en solid bakgrund inom kundservice hos en av Sveriges största låneförmedlare, en erfarenhet som ger henne unika insikter i finansbranschen. Idag är Susanna en skribent hos Lotsia som specialiserar sig på artiklar om privatekonomi och lån.

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.