ADVISA

Recension & omdömen av Advisa

Advisa är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Enligt bolaget själva har de hjälpt över 260 000 kunder med att förbättra sina lån. Men vilka för- och nackdelar finns det med Advisa? Och vad bör man tänka på innan man ansöker om ett lån via dem? 

Här går vi igenom Advisas erbjudande och deras styrkor och svagheter. Vi tittar även närmare på deras kundomdömen. Både positiva och negativa.

Advisa - Låneförmedlare Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Advisa

Advisa

Star Star Star Star Star

Lånebelopp

5 000 - 600 000 kr

Lånets löptid

1 - 20 år

Ränta

2.95 - 26.05 %

Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet
Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet
1 kreditupplysning hos UC
1 kreditupplysning hos UC
40 anslutna långivare
40 anslutna långivare
Betalningsanmärkningar accepteras
Betalningsanmärkningar accepteras
Möjlighet att samla lån
Möjlighet att samla lån
Anslutna långivare
40
Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Lånets löptid
1 - 20 år
Ränta
2.95 - 26.05 %
Effektiv ränta
3.06 - 29.99 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
0 kr
Betyg TrustPilot
4,8

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Ha fyllt 18 år
Ha fyllt 18 år
Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Folkbokförd i Sverige de senaste 12 månaderna
Folkbokförd i Sverige de senaste 12 månaderna

Advisas tjänster och erbjudande

Advisa är alltså en låneförmedlare och inte en långivare. Som låneförmedlare samarbetar det med mängder av olika långivare och jämför sedan deras respektive erbjudanden åt sina kunder. Som konsument finns det flera fördelar med att gå via en låneförmedlare. Exempelvis tar Advisa enbart en kreditupplysning. Skulle du själv gå till flera banker eller långivare skulle de tas en kreditupplysning för varje ansökan. Just många kreditupplysningar under en kort period kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Så Advisa “grundtjänst” är att samla in låneerbjudanden från sina samarbetspartners. Nedan tittar vi lite närmare på vilka typer av lån det är Advisa förmedlar och vilka banker och kreditinstitut de samarbetar med.

Privatlån

Det finns många olika typer av lån med specifika karaktäristika. Den typ av lån Advisa hjälper sina kunder att jämföra är så kallade privatlån. Till skillnad från exempelvis ett bolån är privatlån ett lån utan säkerhet. Denna typ av lån kallas också för blancolån eller konsumtionslån. Här är det viktigt att påpeka att räntan på ett privatlån är betydligt högre än på exempelvis ett bolån.

Utöver att ett privatlån kan ha en hög ränta finns det även andra begränsningar. Exempelvis är det svårt att låna mycket pengar utan säkerhet. Advisa har en gräns på 600 000 kr när du ansöker om lån. Det kan säkert hjälpa många men för vissa typer av lån är ett privatlån ett dåligt alternativ. 


Samlingslån

Advisa erbjuder även sina kunder förmedling av så kallade samlingslån. Att samla lån kan hjälpa vissa individer att få ner sina räntekostnader. Speciellt om hen har flera dyra smålån och krediter. Det är dock viktigt att påpeka att Advisas samlingslån är utformade som privatlån. Kan du samla dina lån genom att exempelvis öka ditt bolån kommer det antagligen vara ett bättre alternativ.

Billån

På sin hemsida presenterar Advisa även billån. Det är dock inte ett traditionellt billån som Advisa kan hjälpa dig med. I ett traditionellt billån används bilen som underliggande säkerhet. Du behöver även betala en kontantinsats på minst 20%. Är det en dyr bil kan just kontantinsatsen innebära problem.

Ska du köpa en ny bil finns det andra möjligheter än ett traditionellt billån. Det Advisa kan hjälpa sina kunder med är att jämföra olika privatlån som är ämnade för finansiering av ett bilköp. Ett billån utan kontantinsats kommer dock ge dig en högre ränta. Men för vissa kan det ändå vara ett intressant alternativ. 

Anslutna långivare till Advisa

Om du letar efter den bästa låneförmedlaren är det viktigt att veta vilka långivare de samarbetar med. Advisa hjälper dig att jämföra lån från potentiellt 40 olika långivare. Men det är inte bara antalet långivare som är viktigt. Även vilken typ av långivare de samarbetar med är så klart intressant. Nedan har vi listat de primära långivarna som är anslutna till Advisa.

AvidaBank Norwegian
BigbankBrixo
BroccCollector
CredentoFerratum
GoodCashICA-Banken
IKANO BankInstabank
Komplett BankKonsumentkredit
Lea bankLunar
Lån & Spar BankMarginalen Bank
MedMera BankMoank
MoneyGoNordax
NordeaNordnet Bank
NorthmillNstart
Primal Capitalre:member
Resurs BankSEB
SevenDay BankSVEA Ekonomi
TryggkreditWasa Kredit


Värt att notera är att Advisa samarbetar med två av Sveriges storbanker. Detta kan ge dig bättre möjligheter att få ett större lån beviljat via Advisa.

Ansöka om lån via Advisa

Att ansöka om ett lån via Advisa är gratis. Du förbinder dig heller inte till något om du genomför en ansökan. Själva processen för en ansökan är relativt enkel och ser ut som följer:

 1. Formulär – Ansökan genomförs online via ett formulär på Advisas hemsida. Där anger du önskat lånebelopp och amorteringstid samt dina personuppgifter.
 2. Samla lån – Om du vill samla din lån till ett samlingslån anger du detta innan du avslutar formuläret.
 3. Kreditupplysning – Advisa kommer ta en kreditupplysning och sedan vidarebefordra din ansökan till sina samarbetspartners. Det är sedan upp till långivarna att göra sin bedömning av din kreditvärdighet och låneansökan. 
 4. Erbjudanden – Inom 24 timmar kommer du få dina erbjudanden. Advisa kommer hjälpa dig att sammanställa dina offerter så att du enkelt kan jämföra den effektiva räntan.
 5. Signering – Om du bestämmer dig för att gå vidare kan du signera avtalet med BankID. Observera att avtalet ingås med långivaren och inte Advisa.

Själva ansökningsprocessen hos Advisa påminner om den hos andra låneförmedlare. Det går i regel snabbt och är relativt okomplicerat. Stöter du på några problem kan du få hjälp av deras kundtjänst.

Det finstilta 

En ansökan behöver inte ta mer än ett par minuter. Det är dock viktigt att vara medveten om vissa begränsningar gällande exempelvis maximalt belopp och löptid. Nedan har vi sammanställt det finstilta gällande en låneansökan via Advisa.

 • Belopp: 5 000 – 600 000 kr
 • Ränta: 3,06 – 29,99 %
 • Löptid: 1 – 20 år
 • Utan UC: Nej
 • Ansökan med BankID: Ja
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras
 • Direktutbetalning: Nej
 • Uppläggningsavgift: 0 kr

Krav på låntagare från Advisa

Att ansöka om ett lån via Advisa är som sagt helt kostnadsfritt. De har dock vissa grundkrav på sina kunder. Dessa är:

 • Du behöver ha fyllt 18 år
 • Du kan inte ha haft några skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna
 • Du behöver ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 12 månaderna
 • Du behöver ha en månadsinkomst på minst 8 400 kr

Dessa krav är i regel standard för de flesta låneförmedlare. Just inkomstkravet är dock relativt lågt hos Advisa.

Omdömen av Advisa

Vi har nu gått igenom grunderna i Advisas erbjudande och hur man genomför en ansökan. Men vilka åsikter har tidigare kunder om Advisas tjänst? För att granska detta har vi gått igenom mängder av olika kundomdömen. Två bra källor för omdömen och recensioner av Advisa är TrustPilot och Google Reviews. Genom åren har Advisa samlat på sig tusentals omdömen från sina kunder. Både positiva och negativa. Se exempel nedan:

Enkelt och smidigt. Allt löpte som på räls och inom väldigt kort tidsrymd.

Don, TrustPilot

Snabb och effektiv behandling av min låneansökan. Efter bara ett par dagar är lånet utbetalt och mina tidigare lån samlade i ett större till mycket bättre ränta.

Peter, Google

Provade Advisa efter all reklam och fick extremt dåliga erbjudanden. Ingen av deras banker kunde möta min nuvarande ränta.

Spike, TrustPilot

Kommentar

Det finns så klart en del kunder som har negativa upplevelser av Advisa. Men ser vi på det stora hela har Advisa väldigt goda omdömen och recensioner. På TrustPilot har de i dagsläget en TrustScore på 4,8. Detta är extremt bra och ett betyg som få andra företag inom deras bransch når.

Advisa omdöme på Trustpilot

Advisa – Kundtjänst

Utifrån granskning av recensioner och omdömen av Advisa är det tydligt att deras kundservice är mycket uppskattad. Advisa kundservice erbjuder dig primärt hjälp med ansökan och pågående ärenden. Du kan självfallet skriva till kundtjänst men det har också väldigt generösa öppettider för telefonsupport:

Ordinarie öppettider

 • Måndag – Torsdag: 09:00 – 20:30
 • Fredag: 09:00 – 17:00
 • Lördag: 12:00 – 16:00
 • Söndag: 12:00 – 16:00

Under vardagar har Advisa kundtjänst lunchstängt mellan 12:00 – 13:00.

Det finns idag många alternativ när det gäller låneförmedlare. Skillnaderna mellan dem är i regel ganska små. Men när det gäller kundtjänsten kan omdömen variera kraftigt. Att Advisa har en så pass populär kundservice är, enligt oss, ett bra tecken och något som särskiljer dem.

För- och nackdelar med Advisa

Vilka för- och nackdelar det finns med Advisa beror till stor del på dina egna förutsättningar. Är du i en position där du behöver ta ett privatlån kan Advisa vara ett bra alternativ. Att enkelt kunna jämföra erbjudanden från flera långivare med en kreditupplysning är så klart positivt. Den stora mängden anslutna långivare hamnar också i “pluskolumnen”. Goda omdömen och en uppskattad kundtjänst är andra faktorer som måste anses som fördelar med Advisa.

Om att låna via Advisa är bra eller dåligt beror som sagt på din ekonomiska situation. Vi känner att det är viktigt att påpeka att om du behöver låna pengar är ett privatlån sällan de mest fördelaktiga. Det är egentligen inte en nackdel med Advisa som företag utan snarare låneformen. Kan du samla dina lån genom att utöka ditt bolån är det något vi rekommenderar. Har du möjlighet att betala kontantinsatsen till den nya bilen kommer ett traditionellt billån antagligen ha mer förmånliga villkor än ett privatlån via Advisa.

Alternativ till Advisa

Advisa är idag en av de ledande låneförmedlarna på den svenska marknaden. Det finns dock gott om alternativ. Vi tänker primärt på Lendo, Sambla och Zmarta. Det har alla liknande erbjudanden som Advisa. Om du av någon anledning känner att Advisa inte är rätt för dig rekommenderar vi att du jämför dem med ovan alternativ. Skillnaderna är dock relativt små gällande långivare, maxbelopp och grundkrav. Därför rekommenderar vi dig att kontrollera respektive aktörs kundtjänst samt både bra och dåliga omdömen. 

Bolagsöversikt – Advisa

Advisa är ett varumärke som ägs av Sambla Group AB. Nedan har vi sammanställt en grundläggande bolagsöversikt:

Bolagsnamn:Sambla Group AB
Org.nr:556974-8378
Registreringsår:2014
VD:Per Håkan Österström
Besöksadress:Strandvägen 5B, Stockholm
Omsättning (2021):631 621 (tkr)
Källa: Allabolag.se

Advisa – Vanliga frågor

Vår ambition är att ge våra läsare en bättre uppfattning kring vad som är bra och dåligt med Advisas erbjudande. Vi inser dock att det fortfarande kan finnas många obesvarade frågor. Vi har därför sammanställt svaren på några av de frågor vi känner att vi ännu inte besvarat till fullo.

Sammanfattning och recension Advisa

Advisa är idag en av Sverige mest använda låneförmedlare. Det betyder inte nödvändigtvis att Advisa är det bästa alternativet för dig. Det finns dock ett par gemensamma faktorer som är jämförbara när det gäller låneförmedlare. Det vi främst tänker på är anslutna långivare, kundomdömen, lånevillkor och kundtjänstens tillgänglighet. Just därför är vår recension grundad i dessa faktorer.

Recension Advisa

Lotsia

Advisa
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Lånevillkor
Kundtjänstens tillgänglighet

Sammanfattning

Advisa får bra betyg både när det gäller antalet anslutna långivare och vilka dessa aktörer faktiskt är. Fler än 40 anslutna långivare är det få låneförmedlare som har. Dessutom är variationen stor vilket ökar sannolikheten för att du ska få ett förslag du blir nöjd med. 

Genom åren har Advisa samlat på sig mängder av omdömen från kunder som använt deras tjänst. I jämförelse med några av de övriga låneförmedlarna ligger Advisa i toppen. Det är värt att påpeka att kundomdömen som ges på sajter som TrustPilot har sina svagheter och är långt ifrån 100% representativa. Deras betyg är ändå anmärkningsvärt höga.

När det gäller Advisas lånevillkor liknar de flera av deras främsta konkurrenter. De har dock ett aningen lägre inkomstkrav vilket kan vara avgörande för vissa potentiella låntagare. Som hos övriga ledande låneförmedlare är det gratis för dig att använda sig av deras tjänst.

Advisas kundtjänst har väldigt bra omdömen och du kan nå dem via telefon alla dagar i veckan. Det blir dock ett litet avdrag för att de har lunchstängt på vardagar. Det är ju inte ovanligt att det är just då man har möjlighet att ringa privata samtal på en arbetsdag.

Sammanfattningsvis får Advisa bra betyg även från oss. Advisa är en bra låneförmedlare med gott rykte. Det jobbar med väldigt många långivare och har en uppskattat kundservice. Behöver du ta ett privatlån tycker vi definitivt att du ska jämföra olika erbjudanden och då kan Advisa hjälpa dig.

4.7
Skribent
Foto av författare
Susanna Hellgren
Susanna har en solid bakgrund inom kundservice hos en av Sveriges största låneförmedlare, en erfarenhet som ger henne unika insikter i finansbranschen. Idag är Susanna en skribent hos Lotsia som specialiserar sig på artiklar om privatekonomi och lån.

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.