Villaförsäkring

Villaförsäkringen är för dig som bor i en villa eller ett fristående hus samt radhus och har ett behov av att försäkra mer än familjemedlemmarna och erat lösöre. Självklart för oss alla är behovet av en hemförsäkring, villaförsäkringen täcker dock även tomten och själva byggnaden. Det här blir som sagt först relevant när du bor i ett fristående hus eftersom tex själva byggnaden när man bor i lägenhet är försäkrad genom hyresvärden eller bostadsrättsföreningen. Beroende på var och hur du bor har du rimligen olika krav på din villaförsäkring. Är ditt hus äldre och kanske från början ett gammalt sommarhus är det av större vikt att försäkringen täcker äkta hussvamp än om du flyttar in i nyproduktion. Sammanfattningsvis kan man säga att villaförsäkringen är en hemförsäkring som även innefattar byggnader och tomten de står på.

Jämför villaförsäkring

Att jämföra villaförsäkring är ofta väl investerad tid. Delarna att titta extra noga på är givetvis premien och självrisken men även hur villkoren ser ut för tillhörande byggnader och till exempel träd på tomten.

Vi hjälper dig hitta den bästa villaförsäkringen!

Vanliga frågor om villaförsäkringen

Jämför villaförsäkring

Vad är en villaförsäkring?

En villaförsäkring är försäkringen för dig som bor i en villa eller i ett radhus. Med andra ord där det finns en byggnad och / eller tomt att försäkra utöver själva hushållet som ingår i det vi alla känner till som hemförsäkring.

Vad ingår i en vanlig villaförsäkring?

En vanlig villaförsäkring är i grund och botten en hemförsäkring. Villaförsäkringen är dock anpassad för att ge ett utökat skydd för dig som bor i radhus eller villa. Villaförsäkringen täcker byggnaden, tomten och eventuella uthus som garage.

Varför behöver jag en villaförsäkring?

En villaförsäkring behöver du om du bor i en villa eller i ett radhus och det är för att byggnad, tomt och uthus inte ingår i en normal hemförsäkring. Vilket är ganska rimligt eftersom riskprofilen ser olika ut beroende på vilken boendeform vi har.

Vad innebär fullvärdesförsäkring?

En fullvärdesförsäkring innebär att om ditt hus eller villa skulle förstöras totalt så täcker villaförsäkringen en återuppbyggnad av ett likvärdigt hus. Notera att om du bor i ett äldre hus bör du observera åldersavdraget som kan vara upp till 105 000 kr (2015).

Täcker villaförsäkringen hussvamp?

Alla villaförsäkringar täcker inte äkta hussvamp så det är något du behöver säkerställa i din kontakt med ditt försäkringsbolag. Dock täcker försäkringen om hussvampen kan härledas till en skada som en vattenläcka.