RECENSIONER

Recensioner av kreditkort & kreditkortsutgivare

Att äga ett kreditkort kan ha många fördelar. Det finns dock mängder av olika alternativ. Vissa passar en typ av konsument medans andra kan ha en väldigt snäv målgrupp. Det är med andra ord inte helt självklart vilket det bästa kreditkortet är. Det beror på din egna unika situation och förutsättningar.

För att försöka göra ditt val lite enklare skriver vi här ingående recensioner av några av de främsta kreditkorten på den svenska marknaden idag. Vår ambition är att belysa specifika korts för- och nackdelar samt för vilken typ av konsument de är lämpliga för.

Kreditkort vi recenserar

Det finns som sagt mängder av olika kreditkort. Dessutom finns det också flera olika “inriktningar” av kreditkort. Det finns allt från bonuskort och resekort till bensinkort och företagskort. Vår ambition är att här recensera några av de ledande kreditkorten inom respektive nisch. Detta så att du åtminstone har ett par alternativ att välja emellan. 

Recensioner av kreditkort

De flesta av de kreditkort vi recenserar hör till de mest välkända och använda på den svenska marknaden. Men bara för att ett kreditkort hör till det mest använda är detta inte en garant för att allt är bra och att det passar för alla. I alla våra recensioner försöker vi lyfta både det positiva och det negativa i ett kreditkorts erbjudande. Vi strävar alltid efter att vara objektiva och på så sätt ge våra läsare en bra grund för att fatta ett välinformerat beslut.

Grunderna för våra recensioner

Vi har inte alltid själva använt de kreditkort vi recenserar här. Istället grundar sig majoriteten av våra recensioner i ett noggrant granskade av respektive kreditkorts erbjudande och kostnader. I vissa fall tittar vi även på externa omdömen av kreditkortets utgivare.

Kreditkortets förmåner

Olika kreditkort kan vara associerade med väldigt olika typer av förmåner. Det kan handla om allt från cashback på köp till rabatt på drivmedel. Det finns även kreditkort som erbjuder väldigt förmånliga försäkringar. I alla våra recensioner tittar vi lite närmare på vilka förmåner du potentiellt kan ta del av. Självfallet är värdet av dessa förmåner subjektivt och inte alla ser ett värde i ett visst kreditkorts förmåner.

Kreditkortets kostnader och avgifter

Det finns gott om kreditkort som är “gratis”. Det vill säga att du inte betalar en fast årsavgift. Men det innebär inte att du helt kommer undan kostnader och avgifter om du använder ditt kreditkort. Det finns nämligen mängder av olika potentiella kostnader och avgifter associerade med att äga ett kreditkort. Det kan exempelvis handla om aviavgifter, valutapåslag, uttagsavgifter med mera. I våra recensioner granskar vi villkoren för diverse avgifter så att du får en bättre uppfattning kring om ett specifikt kreditkort passar just dig. Att vara medveten om ett kreditkorts olika kostnader och avgifter är centralt, enligt oss, när man jämför kreditkort.

Räntan

Utöver eventuella årsavgifter och valutapåslag tittar vi även närmare på villkoren kring räntan. Väljer du att delbetala dina kreditkortsfakturor kommer du behöva betala ränta. Detta är så klart en kostnad men i våra recensioner tittar vi lite närmare på just villkoren för räntan. Även antalet räntefria dagar som erbjuds är något som vi tittar lite närmare på.

Omdömen av kreditkortsutgivaren

Utöver att granska villkoren för specifika kreditkort försöker vi även bilda oss en uppfattning kring utgivaren av kreditkortet. För att möjliggöra detta går vi igenom faktiska kundomdömen av kreditkortsutgivaren. I regel kontrollerar vi flera olika källor för omdömen. De vanligaste är dock TrustPilot, Reco.se och Google Reviews.

För vem passar kreditkortet?

Det finns inget kreditkort som passar alla. Olika förmåner är mer lockande för vissa än för andra. Även kostnaderna kan skilja sig åt beroende på köpbeteende. I våra recensioner försöker vi därför belysa för vem ett specifikt kreditkort kan vara lite extra intressant. Det är dock inte vår ambition att utnämna ett kreditkort som det bästa. Valet är individuellt och vi strävar helt enkelt efter att belysa både för- och nackdelar.

Vanliga frågor

Nedan har vi sammanställt svaren på några av de frågor vi tagit emot angående våra recensioner av kreditkort.

Skribent
Foto av författare
Anders Fjellström
Anders är en skarp och insiktsfull frilansskribent som specialiserar sig på artiklar om kreditkort och relaterade finansiella ämnen. Med sin förmåga att tydligt och begripligt förklara komplexa finansiella produkter och tjänster, hjälper Anders sina läsare att göra informerade val.

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.