Låna pengar snabbt

Är du i knipa och behöver låna pengar snabbt så kanske du i första hand ringer en kompis för att rädda situationen. Har du däremot inte den möjligheten kanske du behöver låna pengar snabbt genom en snabblångivare.

Hur gör man när man vill låna pengar snabbt?

Processen för att låna pengar snabbt är relativt enkel. Något många ofta glömmer är att jämföra de snabblån som finns. Det är möjligt via en jämförelsetjänst för att hitta det bästa snabblånet för en själv. Detta är viktigt då det tillåter dig att hitta det lån som erbjuder bäst ränta och erhåller lägst effektiv ränta i helhet. När du har jämfört och hittat det lånet som du vill ansöka så ansöker du enkelt genom deras ansökningsblankett. Dem finner du i regel på långivarens hemsida. Därefter väntar du på att din ansökan ska bli godkänd. När din ansökan blir godkänd så får du pengarna utbetalda på ditt konto inom loppet av några minuter.

Kraven för att låna pengar snabbt brukar vara:

  • Minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Minst 100 000 kr i årsinkomst
  • Ej ha befintliga skulder

Låna pengar snabbt med låg ränta

Att låna pengar snabbt eller att ta ett så kallat snabblån sker alltid med hög ränta relativt till andra låneformer. Förutom att det är ett korttidslån och att långivaren inte hade tjänat några pengar på att få 2% årsränta på 5000 kr som betalas av på 3 månader så kräver dessa typer av lån inte heller någon säkerhet. Av den anledningen blir de dyrare än räntan på till exempel bolån.

För att ta lån med så låg ränta som möjligt så bör du ha en god kreditvärdighet. Du bör även jämföra lån så att du både kan hitta ett lån som är billigt.

Varför blir det billigare att låna pengar snabbt om man har bra kreditvärdighet?

Som sagt så är det dyrt att låna pengar snabbt. Alla lån blir dock billigare om du har god kreditvärdighet, även de dyra. Anledningen till att det är så är att både banker och långivare som ger ut lån tar en risk. Risken är att de inte får tillbaka sina pengar. Därför har du med låg kreditvärdighet en större risk i långivarens ögon. Ditt lån blir därför dyrare så att chansen att gå med förlust är mindre för långivaren. Därför är det viktigt att ha en så bra kreditvärdighet som möjligt. Detta bidrar till att långivaren ser dig som trygg att låna pengar till.

Hur förbättrar jag min kreditvärdighet?

Du förbättrar din kreditvärdighet genom att betala dina kostnader i god tid. Säkerställ att inte få betalningsanmärkningar eller skulder. Genom att ha en god ekonomi med överskott kan du undvika att halka efter i dina betalningar. Att köpa på avbetalning och betala av det utan några påminnelser eller inkassokrav är bra för dig som vill bygga din kreditvärdighet. Förutom detta så är kreditkort bra för kreditvärdigheten. Att ha ett kreditkort som du tar en eller två utgifter på varje månad och betalar av i slutet är även det en väldigt bra signal för kreditvärdigheten. På sikt kommer det öka din kreditvärdighet.

Vad försämrar min kreditvärdighet?

Om du vill låna pengar snabbt kanske du söker ett lån med en kreditupplysning genom UC. Detta kommer registreras hos UC och påverka din kreditvärdighet negativt inför framtiden. Här stämmer lite regeln ”en gång ingen gång”. Många hamnar dock i en ond cirkel när de får avslag på första lånet för att de inte har en tillräckligt bra kreditvärdighet. Om du sedan försöker låna pengar snabbt genom ett nytt snabblån tas en nya kreditupplysning av UC. Detta skickar signaler att du söker flera lån samtidigt. Att du fortsätter söka får de att se ut som att du är i en dålig ekonomisk situation. Att ha flera förfrågningar hos UC påverkar din kreditvärdighet negativt. Det är något du bör känna till om du söker snabblån för att låna pengar snabbt med UC.

Vad är UC?

UC står för upplysningscentralen och är det mest vedertagna alternativet för att göra kreditupplysningar i Sverige. UC lagrar dina kreditupplysningar i sin databas och finns kvar där i 1 år.

Låna pengar snabbt utan UC

För att undvika att UC upplysningar påverkar din kreditvärdighet negativt finns det många som använder sig av lån utan UC för att slippa få sina uppgifter insamlade av upplysningscentralen. Detta innebär dock inte att du lånar pengar snabbt helt utan kreditupplysning. Endast att du lånar pengar snabbt med en annan kreditupplysning än UC.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.