Tips hur du kan barnsäkra hemmet

Är det så att ni väntar barn och tänker på att ert barn ska vara så tryggt och säkert som möjligt? Det kan vara så att du redan har småbarn, men inte barnsäkrat det än. Alla vet hur lätt en olycka kan vara framme.

Därför tänker vi komma med några goda råd och tips på hur du kan barnsäkra ditt hem på ett enkelt och smidigt sätt. Det gör att du sedan kan luta dig tillbaka och vara lugn, eftersom du vet att du nu har gjort allt för att förhindra att ditt barn blir skadat.Höga möbler som är vingliga

När barnet blir tillräckligt gammalt så börjar det resa sig och ta stöd mot möbler för att utforska hemmet. Inom kort börjar barnet att gå och då kommer det testa att klättra på alla typer av möbler eftersom nyfikenheten är stor. Detta gäller alla typer av möbler, som exempelvis skåp och bord.

Därför bör du se till att säkra hyllor och skåp. Du gör det enklast genom att möblerna sätts fast i väggen, vilket förhindrar dem att tippa över. Finns det vingliga möbler kan det vara all idé att skruva åt skruvar och muttrar. Glöm inte bort att inte lämna barnet ensamt, speciellt om det gillar att klättra.

Eluttagen

Barn är nyfikna till sin natur och använder gärna sina fingrar för att undersöka saker och ting. Detta gör att det finns stora chanser att eluttagen är spännande. Visserligen är de flesta uttagen utrustade med petskydd, men det går inte att lita på dessa fullt ut eftersom skydden blir slitna ju mer du använder eluttaget.

Du förhindra nyfikna barn om du monterar riktiga petskydd på varje eluttag där hemma, och de finns i varierande modeller. Allt från att stänga uttaget helt och till att använda sig av en vridfunktion som är riktigt smart som gör att du ändå kan använda eluttaget. Se även till att typ spikar och virknålar inte ligger framme.

Spisen

De allra flesta moderna elspisar är utrustade med ett skydd så att ett barn inte kan öppna ugnsluckan på egen hand. Dessutom finns det vanligtvis även spärrar på spisplattorna, vilket förhindrar barnet att sätta igång en platta oavsiktligt. Denna spärr sitter oftast på vreden som du vrider på när du sätter igång plattorna.

När du lagar mat bör du tänka på att grytornas och stekpannornas handtag riktas inåt mot väggen. Detta gör att barnet inte kommer åt kastrullen och får det varma innehållet över sig. Det finns även vissa spisskydd som du kan sätta framför plattorna som en extra försiktighetsåtgärd. Sätt en timer och använd överhettningsskydd, så blir det säkert.

Skåp innehållande farliga saker

Du har säkert skåp som du förvarar farliga saker i som till exempel kemikalier och medicin. Dessa skåp bör vara låsbara på ett eller annat sätt. Du få inte underskatta ditt barns förmåga att vara påhittig. Sätter du medicin högt upp, så är barn nyfikna och utforskar omgivningen med hjälp av en köksstol.

Det första du ska börja med är att se till att rensa ut alla låga skåp och lådor från alla farliga produkter och kom ihåg vad du har i dina lådor och skåp. Mediciner bör vara inlåsta i ett låsbart medicinskåp. Ute på marknaden finns det olika typer av låsbara skåp som är enkla att montera.

Få ett barnsäkert hem på ett enkelt och smidigt sätt

Det går att göra ett hem barnsäkert genom att använda sunt förnuft, samt några enkla och smidiga lösningar som går att göra på egen hand. Men glöm inte barnförsäkringen ifall olyckan skulle vara framme.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.5 / 5. Antal betyg: 6

Inga betyg ännu