Samla lån

Att samla lån på ett ställe är generellt ett bra val för din privatekonomi. Om du av olika skäl har flera små lån och krediter får du i regel mycket bättre villkor när du samlar dessa i ett och samma lån hos en långivare eller bank. Att samla dina lån ger dig också högre kreditvärdighet då flera krediter påverkar den negativt samtidigt som den lägre månadskostnaden förbättrar din betalningsförmåga. Byt ut flera kreditgivare mot en långivare och du sparar både huvudvärk och pengar i slutet av månaden.

Samla lån och dyra krediter

Istället för att ha en löpande avbetalning på spisen eller glasögonen tillsammans med avbetalningen på kreditkortet och semesterresan så samlas dessa i ett och samma lån med en fördelaktigare avbetalningstid och lägre ränta. Vi har listat de bästa aktörerna som jämför ett stort antal banker och långivare så att du får de bästa möjliga villkoren.

💡 Samla dina lån via Advisa
Advisa samarbetar med hela 36 långivare i Sverige.
Med flera anslutna långivare ökar dina chanser till att få de bästa villkoren!
Jämför låneerbjudanden tryggt, enkelt och helt kostnadsfritt.
Endast en kreditupplysning kommer att registreras hos UC när du jämför lån.
💡 Samla dina lån via Lendo
Jämför dina låneerbjudanden från 35 banker och långivare med endast en ansökan.
Ledande låneförmedlare som ingår i Schibstedkoncernen.
Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007.
Svar inom 1 minut från Sveriges största låneförmedlare.
💡 Samla dina lån via Zmarta
Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa alternativet.
Via Zmarta skickas din låneansökan till upp till 35 olika långivare.
Ansök online eller med hjälp av någon utav Zmartas experter på kundservice.
Zmarta hjälper kunder som vill samla ett flertal mindre krediter och andra lån till ett samlat, större privatlån.

Vanliga frågor om samla lån

Varför samla mina lån?

Genom att samla flera mindre lån och krediter har du möjlighet att förhandla dig till en bättre ränta och på så sätt spara pengar. Färre krediter och lägre räntekostnader ger dig också bättre kreditvärdighet och förenklar för dig om du i framtiden behöver ta nya lån.

Hur samlar man lån?

Att samla lån innebär helt enkelt att du tar ett större lån (oftast med lägre ränta än de små) samtidigt som du löser alla mindre lån och krediter.

Hur kan jag få hjälp med att samla lån?

Det finns idag flera så kallade låneförmedlare som hjälper dig med samlingslån. Du behöver oftast sammanställa dina nuvarande lån och krediter för att sedan skicka den informationen till låneförmedlaren. Denna skickar sedan vidare din information till olika banker och långivare som EN låneansökan.

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.