Olika alternativ för ljudböcker

Att lyssna på ljudböcker har bara ökat i popularitet under senare år. Den ökande populariteten har bidragit till ett utökat utbud av både böcker och aktörer. Detta har i sin tur lett till olika variationer av betalningsmodeller för den som vill lyssna.

För många entusiaster är antagligen en abonnemangstjänst att rekommendera. Lyssnar du mer sällan är det dock antagligen mer ekonomiskt att köpa tillgång till en enskild bok.

Jämför ljudboksapp

Det finns idag ett flertal tjänster/appar för dig som gillar att lyssna på ljudböcker. Har du inte redan provat erbjuder de flesta sina kunder att prova gratis under en kortare period. Att utnyttja denna prövoperiod är helt riskfritt och något vi rekommenderar då det ger dig möjligheter att jämföra och utvärdera.

Jämför abonnemang på ljudböcker

Tecknar du ett abonnemang på ljudböcker kan du få tillgång till hela utbudet för en fast månadskostnad. Vissa aktörer erbjuder dock olika typer av abonnemang som ger olika typer av tillgång till deras ljudböcker. Här på Lotsia hjälper vi dig att jämföra abonnemangen för ljudböcker på den svenska marknaden.

Vanliga frågor om ljudböcker

Hur fungerar ljudböcker?

De flesta digitala abonnemangstjänsterna för ljudböcker fungerar på ungefär samma sätt som andra strömmande tjänster. All lyssning av ljudböcker och läsning av e-böcker sker därmed uteslutande via en app som du laddar ner på din smartphone eller surfplatta.

Hur länge har ljudböcker funnits?

Ljudböcker har funnits i olika former under en längre tid. Det var dock 2006 som försäljningen av ljudböcker verkligen tog fart efter att Svensk Handel utsåg ljudboken till årets julklapp. På senare år har de digitala abonnemangstjänsterna visat en starkt ökning och det är nog säkert att påstå att ljudboken är här för att stanna.

Är ljudböcker bra för barn?

Det finns gott om ljudböcker för barn. Om det är bra för barn att lyssna på ljudböcker råder det dock delade meningar om. Att ljudböcker inte ökar läsförståelsen hos barn är de flesta överens om.

Källor & vidare läsning

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga betyg ännu

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.