Låna pengar med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning kommer du inte beviljas lån på en vanlig bank. Det för att man bedömer risken som hög att låna ut pengar till dig. Om du har en anmärkning innebär det att du inte hanterat din ekonomi på bästa sätt.

Oavsett anledning vågar banken inte låna pengar till dig. Som tur är går det att låna pengar med betalningsanmärkning hos andra banker i Sverige.Det finns nämligen banker som är mer intresserade av din framtida förmåga att betala än om har en anmärkning. Om din bank säger nej på grund av att du har en anmärkning ska du istället vända dig till en bank som väljer att se framåt. Kravet för att låna pengar med betalningsanmärkning brukar vara att skulden är betald. Se fler exempel på grundkrav i listan som följer nedan.

Krav för att låna pengar med betalningsanmärkning

  • Du är 20 år eller äldre
  • Du har inte obetalda skulder
  • Din årsinkomst är 100 000 kronor eller högre

Observera att punkterna ovan bara är exempel. Skillnader kan förekomma mellan olika banker.

Innan du lånar pengar med betalningsanmärkning är det viktigt att du förstår att du får sämre villkor än om du var utan betalningsanmärkning. Det innebär i praktiken att banken tar högre ränta. Desto högre räntan är desto dyrare blir den totala kostnaden på lånet. Vad du kan göra för att komma billigare undan är att kontakta en låneförmedlare som hämtar prisförslag från olika banker.

Låneförmedlare eller SMS-lån

Det vanliga är att dom som behöver låna pengar trots betalningsanmärkning tar sms-lån. Fördelen med sms-lån är att ansökan bara tar några minuter och att pengarna kommer direkt in på kontot. Nackdelen är höga räntor som ger dyra lån. Dock finns det andra låneförmedlare – utan höga räntor – som accepterar lån med betalningsanmärkning. Ett exempel är Freedom Finance.

Det Freedom Finance gör är att dom tar en kreditupplysning och berättar om din ekonomiska situation för sina samarbetspartners. Sen kommer respektive bank med förslag på vad dom kan erbjuda dig. Det är sen upp till dig vilket förslag som du vill acceptera. Fördelen med att kontakta en låneförmedlare är att du kan förhandla om räntan – vilket innebär att du kan få lägre ränta.

Blue Step accepterar betalningsanmärkning

En bank som specialiserat sig på lån för människor som hamnat i trångmål är Blue Step. Du har säkert sett deras reklam på TV. Blue Step har två olika lån – Blue Step-lånet och privatlån. Du kan ansöka om lån på Blue Step trots att du har upp till tio anmärkningar. För Blue Step-lånet har man inte heller krav på fast anställning. Blue Step är ett bra alternativ för dig med anmärkningar.

Låna ansvarsfullt

Innan du ansöker om lån är det viktigt att du har koll på din ekonomi. Du ska aldrig låna pengar för att betala andra lån. Om du har en anmärkning är det viktigt att du sköter din ekonomi för att inte hamna i samma situation igen. Därför ska du inte låna mer pengar än nödvändigt. Låna inte pengar till nöjen som resor och restaurangbesök. Tänk dig alltid för innan du lånar pengar.