Vanliga frågor om hemlarm

Genom att larma sitt hem kan man kännas sig tryggare på resan eller när man helt enkelt inte är hemma. Även om inget hemlarm tekniskt sett hindrar inbrottstjuven så är möjligheten att vederbörande går vidare större om man har ett larm med tydlig uppmärkning på sitt hus.

De flesta hemlarm har även rökdetektorer vilket också ökar tryggheten ytterligare och larmar vid rökutveckling. Med en app i din mobiltelefon kan du i realtid på information om vad som händer i ditt hem vid en incident.

För enkelhetens skull kan man dela in utbudet av larmlösningar i två. De som är uppkopplade till en larmcentral och de som bara tjuter och gör videoupptagning i ditt hem. Har man den möjligheten rent ekonomiskt så är det säkraste och effektivaste att ha ett system som är kopplat till en larmcentral.

Kan jag få uttryckande väktare till min bostad när jag bor på landsbygden?

I regel så täcks de allra flesta orter i Sverige av uttryckande väktare. Även de mindre. Det är däremot nödvändigt att försäkra sig genom att fråga din leverantör om du vet med dig att du bor avsides.

Kan jag montera mitt hemlarm själv?

De flesta hemlarm kan du faktiskt montera och installera själv. Via anvisningar skruvar du upp deckare på lämpliga ställen.  Det finns i regel support att per telefon för att underlätta monteringen.

Kan man ha kameraövervakning som komplement till hemlarmet?

Kameraövervakning är numera ganska vanligt och är en ytterligare trygghet när du har larm hemma. Med kameraövervakning tillkommer möjligheten att ta bilder och videoklipp i det fall du utsätts för inbrott och intrång. Det hjälper också med kamera för att identifiera eventuella falsklarm.

Vad kostar en utryckning med väktare?

En utryckning med väktare kostar inte sällan från 3 000 kr. I de flesta hemlarmpaket på marknaden ingår fri utryckningar förutom om larmen är avsiktliga eller till följd av påtaglig klumpighet och slarv. Ofta har du cirka fem minuter på dig att avanmäla ett larm och flera larmcentraler ringer dig för att säkerställa att det är skarpt läge.

Kan jag ha en app som larmar mig när jag inte är hemma?

Många hemlarm idag kommer med möjligheten att installera en app i telefonen. Med den kan du larma på och av samt säkerställa funktionaliteten i ditt hemlarm. Du blir även notifierad när larmet går och kan tex uppmärksamma grannar på det oönskade besöket.

När skall jag byta batterierna i detektorerna?

Hemlarm är energisnåla och du behöver inte byta batterier ofta. Flera leverantörer administrerar batteribyten. I vissa lösningar kan du se batteristatus i din app, eller så hör larmleverantören av sig när det är dags och skickar hem batterier till dig.

Hur fungerar det med husdjur med hemlarm?

Hemlarm är anpassade för att inte detektera mindre djur. De definieras ofta som djur upp till 18 kilo. Ett undantag är fåglar och djur som riskera att klättra nära deckaren.

Vad innebär skalskydd?

Skalskydd innebär att du har magnetkontakter vid dörrar och fönster utöver de rörelsedeckare som kommer med de absolut flesta hemlarmslösningar.

Hur köper jag enklast ett hemlarm?

De smidigaste sättet att beställa hemlarm är att boka ett besök med en rådgivare som kan säkerställa att du får rätt lösning. Sen är det enklast att betala via autogiro per månad och du har en ökad trygghet i hemmet när du är bortavid.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.3 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg ännu

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.