Guide för dig som funderar på att köpa katt

Att köpa katt kan vara ett stort beslut. Men det är också ett mycket trevligt beslut som många familjer, ensamstående eller par kan känna en stor glädje av. Husdjur är mycket trevliga och bidrar med kärlek.

Innan du köper en katt är det viktigt att du är säker på att din ekonomi kan hantera de omkostnader som kommer att krävas. Vi på Lotsia vill att du ska kunna ta del av allt det goda i livet. Samtidigt som du kan spara in pengar smidigt.

Vad kostar det att äga en katt?

Många tror att det är inköpet av katten som kostar mest och tittar man på klumpsumman så är det troligtvis också så. Tittar man däremot på alla separata små utgifter som man kommer att ha är det alltså dessa som kommer att kosta mer.

Att köpa en raskatt kan kosta från 7000 kronor och uppåt beroende på vilken ras du väljer. Det finns så klart också blandraser som är billigare än så. Under det första året behöver du räkna med en potentiell kostnad på cirka 20 000 kronor. Detta med tanke på alla tillbehör och eventuella försäkringar som du kommer att behöva.

Försäkring till din katt

Är du ägare till en katt måste du också se till att ha ett bra skydd om olyckan skulle vara framme. Det löser du genom att ha en bra kattförsäkring som täcker det mesta. Alla katter bör vara försäkrade. Det är dock viktigt att jämföra innan man bestämmer sig.

Vi vill inte att du ska betala mer för en husdjursförsäkring än vad du egentligen behöver. Därför är det viktigt att du jämför de olika försäkringsbolagen mot varandra. Att jämföra går idag på loppet av några sekunder och därefter kan du bara välja det försäkringsbolag som passar dig bäst.

Spara pengar på din katt

Vi på Lotsia är säkra på att du kan spara in en hel del pengar på din katt. Åtminstone när det kommer till alla de inköp som du kommer behöva stå inför i början. Istället för att köpa nytt i butik kan du istället köpa många saker begagnat. Kattlåda, transportbur, halsband, leksaker och mycket mer. Det finns mängder av sajter som du kan vända dig till där tillbehör till katt är till salu. Genom att köpa begagnat i fint skick kan du spara in otroligt mycket pengar.

Din katt behöver aktivering

Precis som människor och andra djur så kan katter snabbt bli överviktiga om de inte blir ordentligt aktiverade. Det finns många olika sätt för att se till att katten rör på sig mer. Du kan exempelvis köpa olika typer av leksaker.

Din katt kommer också att behöva en klösbräda eller ett klösträd. Det är viktigt att man är införstådd med att det ligger i kattens natur att få klösa och vill man förhindra att möblerna går sönder så är detta en mycket bra investering som kommer användas om och om igen.

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.