Guide för dig som funderar på att köpa katt

Att köpa katt är ett väldigt stort beslut, men det är också ett mycket trevligt beslut som många familjer, ensamstående eller par kan känna en stor glädje av. Husdjur är mycket trevliga och bidrar med kärlek, men de kostar också en hel del pengar varje månad.

Innan du köper en katt är det därför viktigt att du är säker på att din ekonomi kan hantera de omkostnader som det kommer att krävas. Vi på Lotsia vill att du ska kunna ta del av allt det goda i livet, samtidigt som du kan spara in pengar smidigt.Vad kostar det att äga en katt?

Många tror att det är inköpet av katten som kostar mest och tittar man på klumpsumman så är det troligtvis också så. Tittar man däremot på alla separata små utgifter som man kommer att ha är det alltså dessa som kommer att kosta mer.

Att köpa en raskatt kan kosta från 7000 kronor och uppåt beroende på vilken ras du väljer, men det finns också blandraser som är billigare än så. Under det första året kan du räkna med en kostnad på 19-20.000 kronor, med tanke på alla tillbehör som du kommer att behöva.

Försäkring till din katt

Är du ägare till en katt måste du också se till att ha ett bra skydd om olyckan skulle vara framme. Det löser du genom att ha en bra kattförsäkring som täcker det mesta. Alla katter bör vara försäkrade, men det är viktigt att jämföra innan man bestämmer sig.

Vi vill inte att du ska betala mer för en husdjursförsäkring än vad du egentligen behöver och därför är det viktigt att du jämför de olika försäkringsbolagen mot varandra. Att jämföra går idag på loppet av några sekunder och därefter kan du bara välja det försäkringsbolag som passar dig bäst.

Spara pengar på din katt

Vi på Lotsia är säkra på att du kan spara in en hel del pengar på din katt, åtminstone när det kommer till alla de inköp som du kommer behöva stå inför i början. Istället för att köpa nytt i butik kan du istället köpa många saker begagnat.

Kattlåda, transportbur, halsband, leksaker och mycket mer. Det finns mängder av sajter som du kan vända dig till där tillbehör till katt är till salu. Genom att köpa begagnat i fint skick kan du spara in otroligt mycket pengar, som du sedan kan använda för att förbättra din ekonomi i vardagen.

Din katt behöver aktivering

Precis som människor och andra djur så kan katter snabbt bli överviktiga om de inte blir ordentligt aktiverade. Det finns många olika sätt för att se till att katten rör på sig mer, t.ex. genom att köpa in olika typer av leksaker och aktiveringsprodukter av olika slag.

Din katt kommer också att behöva en klösbräda eller ett klösträd. Det är viktigt att man är införstådd med att det ligger i kattens natur att få klösa och vill man förhindra att möblerna går sönder (och att man därmed måste köpa nya) så är detta en mycket bra investering som kommer användas om och om igen.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.6 / 5. Antal betyg: 18

Inga betyg ännu