Bilförsäkring

Bilförsäkringen är ofta en av de mer kostsamma försäkringarna vi har i hushållet. Det är också den försäkring där det kan skilja som mest mellan de olika försäkringsbolagen. Vad en bilförsäkring kostar beror, utöver skadehistorik, på hur gammal du är, var du bor och såklart vilken bil du avser försäkra. Olika andra försäkringar kan man även välja att ha hel- eller halvförsäkring. Halvförsäkringen innehåller den obligatoriska trafikförsäkringen men är begränsad avseende skador på bilen.

Jämför bilförsäkringar

Som med många andra försäkringar är det premien och självrisken som är föremål för jämförelse men även vad försäkringen omfattar. Flera försäkringar innefattar till exempel på lite nyare bilar en motorgaranti upp till att bilen är 8 år eller 10 000 köra mil. Utöver att ställa försäkringsbolagen mot varandra sparar man pengar på premien genom att inte ha bilen parkerad på gatan på nätterna samt att inte låta förare under 23 år köra bilen.

Vi hjälper dig hitta en bilförsäkring som passar din situation och behov!

Vanliga frågor om bilförsäkringar

Jämför bilförsäkring

Vilken bilförsäkring är bäst?

Den bästa bilförsäkringen är den som balanserar en låg försäkringspremie med en låg självrisk samtidigt som försäkringen har en omfattning som passar bilens användningsområde. Har man en nyare bil är motorgaranti något att efterfråga och brukar gälla upp till bilen är 8 år eller gått 10 000 mil.

Vilken bilförsäkring är billigast?

Vilken bilförsäkring som är billigast är olika från försäkringstagare till försäkringstagare. Det beror på att riskprofilen ser olika ut beroende på ålder och var man bor. Ofta kan man få en lägre försäkringspremie i utbyte mot att man accepterar en högre självrisk.

Hur kan jag få en billigare bilförsäkring?

För att få en billigare bilförsäkring kan man tänka på ett par saker. Är din bil lite äldre sparar du en bra slant på att vara välja en halvförsäkring. Att låta bilen stå i garage på natten påverkar premium positivt. Du kan även lägga in i försäkringen att ingen under 25 år kommer att framföra bilen vilket också minskar premien.

Vad ska en en bra bilförsäkring täcka?

En bra bilförsäkring täcker utöver skador från olyckor i trafiken även inbrott och skadegörelse. Flertalet försäkringar har också en utökad garantifunktion. En utökad garanti kan rädda situationen om du har otur med bilen. Det kan då innebära att försäkringen täcker det dyra verkstadsbesöket.

Kan jag få billigare bilförsäkring om jag kör försiktigare?

Ja, du kan få en billigare bilförsäkring om du kör försiktigare med färre risktagningar. Flertalet försäkringsbolag har börjat erbjuda försäkringslösningar där premien är rörlig utifrån hur du framför din bil. Det här är en växande trend som ger bilförare incitament att köra bättre.