En barnförsäkring kan vara en bra idé

En barnförsäkring kan vara en bra idé då denna kompletterar det skydd ditt barn får från samhället. Barnförsäkringar kan också vara ett bra sätt att försäkra sig från större och oväntade utgifter.

De flesta barnförsäkringar täcker exempelvis vårdkostnader och vissa diagnoser. En barnförsäkring är också till stor fördel om barnet drabbas av ett funktionshinder som begränsar framtida arbete. Barnförsäkringen täcker därmed utgifter idag samt förlorade inkomster i framtiden.

Jämför barnförsäkringar

De flesta större försäkringsbolag erbjuder någon form av barnförsäkring. Exakt vad de täcker idag och i framtiden varierar och även avgiften kan skilja sig åt relativt mycket. Har du inte en barnförsäkring idag rekommenderar vi att du noga läser igenom respektive försäkringsbolags villkor. Är du ansluten till ett fackförbund kan det också vara bra att kontrollera vad de kan erbjuda.

Vanliga frågor om barnförsäkringar

Vad är en barnförsäkring?

En barnförsäkring är en försäkring som täcker ditt barn vid olycksfall eller sjukdom. Det blir en trygghet för barnet och familjen att säkra hjälp och försörjning vid det fall barnet får tillfällig eller bestående psykisk eller fysisk funktionsnedsättning. Det här gör barnförsäkringen till en av livets viktigaste.

Är en barnförsäkring nödvändig?

En barnförsäkring är inte nödvändig i bemärkelsen att den är obligatorisk att teckna för alla barn. Däremot är det att betrakta som en nödvändighet att teckna en barnförsäkring i det fall barnet får en sjukdom eller funktionsnedsättningar och inte har en ekonomisk trygghet på andra sätt.

Hur väljer man barnförsäkring?

När man väljer barnförsäkring så är det givetvis viktigt att ha en försäkring som möter barnets behov. Behoven ser ofta annorlunda ut beroende på hur aktivt barnet är och huruvida idrott utövas. De allra flesta barnförsäkringar täcker sjukdom, diagnoser och olycksfall vilket är det viktigaste att försäkra sig för.

Hur länge gäller en barnförsäkring?

En barnförsäkring gäller i de allra flesta fall till och med det försäkrade barnets 25e levnadsår. Så barnförsäkringen täcker, med den utsträckningen, inte bara under de obligatoriska studieåren utan även under tiden för eventuella högskolestudier till exempel.

Varför har man barnförsäkring?

En barnförsäkring har man för att vara bättre förberedd ekonomiskt i det ohyggliga fall ens barn råkar ut för en olycka, insjuknar eller skadar sig på något annat sätt. Barnförsäkringen täcker upp i de fall individen tappar möjligheten till en normal försörjning till följd av psykisk eller fysisk invaliditet.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.4 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu

Lotsia.se är en webbtjänst som listar och jämför tjänster inom privatekonomi. Lotsia strävar efter att underlätta för privatpersoner att enkelt jämföra olika tjänster.